"ORLOVI'' ČEKAJU "VUKOVE": Najgori napad protiv solidne odbrane u borbi za beg sa dna

M.T.

18. 10. 2022. u 10:18

Samo bod deli današnje rivale.

ОРЛОВИ ЧЕКАЈУ ВУКОВЕ: Најгори напад против солидне одбране у борби за бег са дна

Foto: Profimedia

U poslednja dva kola Kristal Palas nije poražen i ''orlovi'' bi mogli da nastave seriju dobrih rezultata kada im u goste večeras od 21.15 na stadion ''Selhurst park'' u okviru 12. kola Premijer lige dođe Vulverhempton.

Ekipa menadžera Patrika Vijere uspela je u prethodna dva kola da ostvari trijumf i remi u mečevima protiv Lidsa i Lestera, pa u poslednjih pet kola ima učinak od pobede, tri remija i jednog poraza. Sve to bilo je dovoljno da ''orlovi'' dođu do 13. pozicije u Premijer ligi sa 10 osvojenih bodova, ali je to u realnosti samo dva boda više od Sautemtpona koji se nalazi na 18. mestu, prvom koje se nalazi u zoni ispadanja.

Problem za Kristal Palasa je činjenica da su na svakom meču pred svojim navijačima primili makar jedan gol, mada su uspevali svaki put i da postignu makar jedan gol osim u prvom duelu u sezoni na ''Selhurst parku'' kada ih je sa 2:0 savladao Arsenal.

Posle pretrpljena tri uzastopna poraza od Mančester Sitija, Vest Hema i Čelsija, konačno je Vulverhempton uspeo da stigne do trijumfa pošto je u prošlom kolu savladao Notingem Forest minimalnim rezultatom. Bila je to druga pobeda za ''vukove'' u poslednjih pet kola, a ova tri boda su označila i njihovo pomeranje iz zone ispadanja, mada se nalaze na 17. mestu sa osvojenih devet bodova, jednim više od Sautemptona na 18. mestu.

Osnovni problem za Vulverhempton i danje ostaje isti, a to je hronična neefikasnost pošto su ''vukovi'' sa pobedom od 1:0 protiv Notingema stigli do svega četiri postignuta gola od početka sezone i ubedljivo su najgori kada je reč o timovima sa najslabijom ofanzivom.

Patrik Vijera će i protiv Vulverhemptona biti bez Krisa Ričardsa, Džeka Batlenda, Džejmsa Mekartura, Natanijela Klajna i Natana Fergusona, dok verovatno ponovo neće u timu biti ni Vila Hjuza koji je duel sa Lester sitijem propustio zbog bolesti. Što se tiče Vulverhemptona, situacija je slična pošto u timu nema Čikinja, Saše Kalajdžića, Raula Himeneza i Pedra Neta, ali se zato vraća u ekipu Natan Kolins koji je odslužio tri meča suspenzije.

Kristal Palas nalazi se u seriji od tri uzastopne pobede u Premijer ligi protiv Vulverhemptona, a u poslednjih deset međusobnih duela ova dva tima ''orlovi'' su ostvarili šest pobeda, dok su ''vukovi'' trijumfovali tri puta uz samo jedan nerešen meč.

NAŠ TIP: 1X&0-3 (kvota 1,65)

TIP ZA HRABRIJE: 1&0-3 (kvota 2,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!