RAZGOROPAĐENI MONAKO NA OBALI CRNOG MORA: Kneževi učili na greškama Crvene zvezde!

Novosti online

13. 10. 2022. u 09:28

OČEKUJE se vrela atmosfera na stadionu "Šenol Guneš".

РАЗГОРОПАЂЕНИ МОНАКО НА ОБАЛИ ЦРНОГ МОРА: Кнежеви учили на грешкама Црвене звезде!

Foto: Profimedia

Monako se konačno oporavio od ispadanja u kvalifikacijama za Ligu šampiona koja je za posledicu imala niz loših rezultata u domaćem šampionatu. Ekipa iz Kneževina vezala je nekoliko odličnih rezultata i to vrlo ubedljivih. Četiri uzastopna trijumfa ulivaju optimizam pred nastavak sezone, redom su padali Ren (3:0), Nant (4:1), Trabzon (3:1) i Monpelje (2:0).

Večeras od 21.00 Monako gostuje Trabzonu u meču 4. kola grupe "H" Lige Evrope. Biće ovo lepa prilika za pulene Filipa Klemona da eventualnim pobedom praktično obezbede nokaut fazu, dok turski šampion želi osvetu za poraz od 3:1 i nastavak trke za proleće na međunarodnoj sceni. Podsetimo, klub sa Crnog mora i Crvena zvezda na svom kontu imaju po tri boda i nalaze se na začelju tabele. S tim što je Trabzon savladao crveno-bele na svom terenu rezultatom 2:1.

Nema dileme da je francuska ekipa kvalitetnija pojedinačno na svakoj poziciji, da je i kao tim na višim nivou od turskog predstavnika - to je bilo lako uočljivo pre sedam dana - međutim, treba imati na umu da su gosti još od 11. minuta imali igrača manje, pošto je Maksimilijano Gomez zaradio isključenje usled udaranja protivnika kopačkom u glavu.

Domaćin je rutinski koristio brojčanu prednost i u prvih 45 minuta stekao prednost koja mu je u novonastaloj situaciji praktično garantovala tri boda. Visam Ben Jeder prvo je pogodio na pas Brila Emboloa, a potom je uspešno realizovao najstrožu kaznu u sudijskoj nadokandi prvog dela.

Sve dileme oko pobednika - ako ih je uopšte i bola na 2:0 i Trabzonovih devet igrača u polju - rešio je štoper Disasi posle udarca iz ugla. Ponovo je poslednji kontakt s loptom pre udarca ka golu imao Embolo.

Vrlo verovatno Monako bi slavio i da je Trabzon bio kompletan. Možda ne bi bilo ovako ubedljivo... Sve to manje je bitno. Suštinski, taj nepromišljeni gest Urugvajca značajno je uticao na dalji razvoj situacije na terenu.

Do kraja meča gosti su uspeli samo da ublaže poraz zahvaljujući pogotku Grka Bakasetasa u 72. minutu.

Trabzonov uvod pred večerašnji duel nije bio ubedljiv. Naime, remi bez golova protiv Kasimpaše ne uliva optimizam pred meč sa znatno kvalitetnijim protivnikom od popularnih "Apača".

NAŠ TIP: 2-4 (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐURICA PREDLAŽE: Tiket za petak našeg poznatog tipstera