''TOBDŽIJE'' NA VRELOM TERENU! Bodo Glimt protiv Arsenala čuva mesto u nokaut fazi

M.T.

13. 10. 2022. u 09:10

Domaći tim nije poražen na 14 utakmica na svom terenu u Evropi.

ТОБЏИЈЕ НА ВРЕЛОМ ТЕРЕНУ! Бодо Глимт против Арсенала чува место у нокаут фази

FOTO: EPA

Pre nedelju dana Arsenal je u Londonu bio ubedljiv protiv Bodo Glimta sa 3:0, a norveški predstavnik ima priliku danas od 18.45 u četvrtom kolu grupe "A" Lige Evrope na svom ''Aspmira'' stadionu da se revanšira ''tobdžijama".

Bodo Glimt je u sjajnoj seriji kada su evropske utakmice u pitanju pošto već 14 mečeva ne zna za poraz i mogao bi da izjednači rekord koji drži Barselona od 15 utakmica bez poraza, ali je serija norveškog predstavnika u velikoj opasnosti od Arsenala. Bodo je u prvom kolu remizirao sa PSV Ajndhovenom, da bi savladao Cirih i doživeo prvi neuspeh u Ligi Evrope od ''tobdžija''.

Ekipa Kjetila Knutsena trenutno je na drugom mestu upravo iza Arsenala sa četiri osvojena boda, dva manje od londonskog kluba, a toliko ima i trećeplasirani PSV pa norveški tim ima priliku da dobrim rezultatom protiv Arsenala bude u odličnoj poziciji za plasman u plej-of. Uvertiru je Bodo napravio u domaćem šampionatu pošto je prethodnog vikenda savladao sa 4:1 Sandefjord i tako ponovo stigao do drugog mesta na tabeli iza Moldea koji ima čak 15 bodova više.

Arsenal je proteklog vikenda nastavio sa odličnim igrama koje ga krase od početka sezone. ''Tobdžije'' su u derbiju kola u Premijer ligi savladale Liverpul sa 3:2 i vratile se na prvu poziciju na tabeli sa bodom više u odnosu na Mančester siti. Jedini poraz u ovoj sezoni Arsenal je doživeo od Mančester junajteda i od tada je u seriji od pet pobeda računajući sva takmičenja. Ekipa menadžera Mikela Arteta protiv Bodo Glimta ima odličnu priliku da pobedom gotovo reši pitanje prolaska u nokaut fazu, mada ima utakmicu manje zbog odlaganja meča protiv PSV-a.

Kjetil Knudsen nema mnogo problema što se tiče sastava tima za utakmicu protiv Arsenala pošto će izostati samo Sandro Fet i Gaute Hoberg Veti koji imaju problema sa kolenom i kukom. Što se tiče Arsenala i Mikel Arteta ima uglavnom dobru situaciju pošto će izostati samo Mohamed Eleni i Emil Smit Rou, dok će Arteta verovatno odlučiti da poštedi Oleksandra Zinčenka ukoliko Ukrajinac nije u potpunosti zalečio povredu.

Ovo će biti tek drugi meč ova dva tima, a Bodo Glimt će imati priliku da uzvrati ''tobdžijama'' za poraz u Londonu.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju