OLIMPIJAKOS JE "RANJENI LAV": Grci igraju sezonu za zaborav, Karabag merka još jedan trijumf

Novosti online

13. 10. 2022. u 08:32

UTAKMICA 4. kola grupe "G" Lige Evrope.

ОЛИМПИЈАКОС ЈЕ РАЊЕНИ ЛАВ: Грци играју сезону за заборав, Карабаг мерка још један тријумф

Foto: Profimedia

Počeo je Olimpijakos sezonu sa velikim ambicijama. A onda je ispao u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona od Makabi Haife i to je koštalo posla Pedra Martinsa. Na njegovo mesto postavljen je Španac Karlos Korberan, ali je potrajao svega mesec i po dana. Treći trener ove sezone, Španac Mičel pokušaće da napravi pomak u igri i rezultatima, ali za sada to ne ide po planu.

Kada se pogleda učinak Mičelovih prethodnika, odluka Evangelosa Marinakisa i njegovih saradnika ne čudi. Ipak, kome su onda dovedena zvezdana pojačanja u smiraj prelaznog roka? Olimpijakos su pojačali najtrofejniji igrač u istoriji madridskog Reala Marselo, još jedan bivši član "kraljevskog kluba" Hames Rodrigez, zatim doskorašnji napadač Olimpik Marselja Sedrik Bakabu i vezista Hofenhajma Dijadije Samaseku.

Skupa su crveno-beli angažovali 10 slobodnih igrača tržišne vrednosti 66.000.000 evra. Uz gore pomenute stigli su i Rodriges, Šime Vrsaljko, In Veom Hvang, Konrad de la Fuente, Panajotis Retsos, Džoš Bouler i Ui Jo Hvang. Povrh toga potrošeno je 16.000.000 evra na transfere Pepa Biela, Abubakara Kamare, Filipa Sinkernagela, Dorona Lajndera i Pipa.

Međutim, nešto ne štima u Pireju i tu nema dileme. Blede partije šampiona Grčke u Ligi Evrope postale su alarmantne prethodnog četvrtka u duelu sa Karabagom. Azeri su slavili na stadionu "Jorgos Karaiskakis" sa 3:0. 

Od početka su "konjušari" bili naoštreni za iznenađenje, VAR im je poništio gol u četvrtom minutu, imali su još neke šanse, a imao ih je i Olimpijakos. Ni debi velikog pojačanja Marsela koji je ušao u igru posle sat vremena nije pomogao Grcima. Tek tad je krenula katastrofa. Ovusu je kontru krunisao golom za 1:0, potom je Vešovič ukrao loptu i završio za 2:0, da bi tačku stavio Ramin Sejdajev golčinom pod prečku u 86. minutu.

Olimpijakos je ostao na nuli posle tri kola i praktično je izgubio sve šanse za nokaut fazu, dok je Karabag u dobroj prilici da prođe tešku grupu u kojoj su još Frajburg i Nant. Ukoliko savladaju crveno-bele iz Pireja i večeras od 18.45, Azeri bi napravili džinovski korak ka nokaut fazi. Naime, puleni Gurbana Gurbanova bi na svom kontu imali 9 bodova.

Ipak, Olimpijakos je "ranjeni lav" koji je najopasniji kada je sateran u ćošak.

NAŠ TIP: 2-4 (kvota 1,57)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri