LIVERPUL JE U PRVENSTVU OČAJAN! Na "Ajbroksu" se teško stiže do bodova!

V.D.

12. 10. 2022. u 11:46

RENDžERS još nije postigao gol u Ligi šampiona

ЛИВЕРПУЛ ЈЕ У ПРВЕНСТВУ ОЧАЈАН! На Ајброксу се тешко стиже до бодова!

FOTO: EPA

Večeras od 21 čas na čuvenom stadionu "Ajbroks" u Glazgovu domaći Rendžers ugostiće Liverpul.

Ekipa holandskog stručnjaka Đovanija van Bronkhorsta je pre početka takmičenja bila autsajder u grupi "A" u konkurenciji Napolija, Ajaksa i Liverpula, ali niko od ljubitelja najvažnije sporedne stvari na svetu nije očekivao da će nakon tri odigrana kola najtrofejniji klub u Evropi biti bez postignutog gola na tri meča i sa nula bodova na dnu tabele.

Rendžers je u prvom kolu poražen na gostovanju Ajaksu ubedljivo, 4:0. U drugom kolu dočekali su ove sezone neverovatni Napoli koji je sa "Ajbroksa" otišao sa tri boda i isto toliko postignutih golova, dok su u pre osam dana "policajci" napustili "Enfild" sa dva gola u mreži.

U domaćem prvenstvu situacija je daleko bolja za Rendžers. I pored poraza u "Old firmu" najveći rival Seltik im beži samo dva boda. Nakon devet odigranih mečeva nalaze se na drugoj poziciji sa 22 osvojena boda. 

Za vikend su napravili odličan uvod za večerašnji susret ubedljivom pobedom nad Sent Mirenom na svom terenu sa 4:0.

Njihov večerašnji rival Liverpul nalazi se na drugom mestu grupe "A" sa šest osvojenih bodova. Ekipa iz grada Bitlsa je u prvom kolu doživela ubedljivi poraz u gradu pod Vezuvom (4:1) ali je u naredna dva slavila protiv Ajaksa (2:1) i Rendžersa (2:0).

Puleni Jirgen Klopa solidno igraju u Ligi šampiona, ali su u Premijer ligi neprepoznatljivi.

Od kada je Nemački stručnjak seo na klupu "redsa" oni nisu igrali tako loše. Liverpul se nalazi na desetoj poziciji u ligi sa samo deset osvojenih bodova iz osam utakmica. Imaju po dve pobede i dva poraza, dok su čak četiri puta remizirali, a prvoplasirani Arsenal im beži čak 14 bodova, ali uz meč više.

Upravo su "tobdžije" bile rival timu sa "Enfilda" proteklog vikenda. Viđen je jako uzbudljiv meč na kome je Arsenal slavio sa 3:2.

Jirgen Klop neće moći da računa na večerašnjem susretu na nekoliko važnih igrača poput Aleksander Arnolda, Luisa Diaza i Džoela Matipa, dok su već duže povređeni Okslejd Čemberlejn, Nabi Keita i Artur. 

U domaćoj ekipi situacija je znatno bolja jer samo neće biti već dugo povređenih Hađija, Helandera i Lourensa.

Prošlonedeljni susret je bio jedini međusobni koji su ove dve ekipe odigrale.

Naša procena je da će domaći tim ipak uspeti da postigne prvi gol u sezoni pred svojim navijačima, koji će bez sumnje napraviti sjajnu atmosferu na "Ajbroksu".

NAŠ TIP: GG (kvota 1,82)

VREDI PROBATI: 2&GG (kvota 2,88)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)