PRAZNIK FUDBALA U DORTMUNDU! Igra se 134. „Der Klasiker“

N. R.

08. 10. 2022. u 13:28 >> 13:29

U 9. kolu nemačke Bundeslige večeras od 18.30 sastaće se domaća ekipa Borusije Dortmunda sa braniocem titule Bajernom iz Minhena.

ПРАЗНИК ФУДБАЛА У ДОРТМУНДУ!  Игра се 134. „Дер Класикер“

Foto: Profimedia

„Der Klasiker“ koji se smatra najvećim nemačkim derbijem će se odigrati nakon nedelje u kojoj su obe ekipe imale obaveze u Ligi Šampiona, a tim koji je pretrpeo veće opterećenje svakako je Dortmund, uzevši u obzir da su, za razliku od Bajerna koji je utakmicu igrao u Minhenu, morali put Španije.

Obe nemačke ekipe ostvarile su ubedljive pobede. „Milioneri“ su pobedili Sevilju rezultatom 4:1, dok je i Bajern opravdao ulogu favorita i slavio sa 5 prema 0 protiv Viktorije iz Plzena, pa, shodno tome, obe ekipe će u naredni ligaški meč ući dobrog raspoloženja.

Trenutno trećeplasirani Bajern je nakon dobrog starta u Bundesligi i ostvarene tri pobede vezao četiri meča u kojima nije trijumfovao što verujemo da retko ko pamti kada se poslednji put desilo, a malerozan niz prekinuli su protiv Bajer Leverkuzena.

Sa druge strane, ekipa Borusije zauzima peto mesto sa istim brojem osvojenih bodova kao večerašnji rival, a da se nalaze u dobroj formi govori podatak da su „milionerima“ sa Signal Iduna Parka bodove odneli samo igrači Verder Bremena u meču u kome je ponovo potvrđeno da se fudbal igra do poslednje sekunde. Podsetimo Dortmund je do 89.minuta vodio sa 2:0 ali su gosti na kraju slavili.

Međusobni susret ove dve ekipe uglavnom obeleži atraktivna ofanzivna igra, bogata mnoštvom golova, a u poslednjih šest duela obe ekipe su postigle makar po jedan gol i ukupno minimum četiri gola.

Bajern nesumnljivo poseduje najkvalitetniji tim u nemačkom prvenstvu, a nakon nekoliko slabijih zasigurno će podići nivo igre u jednoj od najbitnijih utakmica sezone.

Ovo će biti 134. susret ova dva tima a do sada je Bajern slavio 66 puta. 

Dortmund nije pobedio aktuelnog šampiona više od tri godine tj. na poslednjih osam mečeva.

Bavarci su favoriti na ovom meču a u prilog tome ide i činjenica da večeras neće biti na terenu Marka Rojsa dok su nastupi Humelsa, Volfa, Rejne i Kobela i dalje neizvesni. 

U ekipi Bajerna u timu neće biti Tomasa Milera zbog gripa. On je do sada zabeležio čak 39 nastupa u „Der Klasikeru“ i rekorder je po broju mečeva dok je najbolji strelac ovog Derbija svakako Robert Levandovski koji je nastupao na obe strane i čak 32 puta se upisivao u listu strelaca.

Tim koji sa klupe predvodi Julijan Nagelsman svakako poseduje kvalitetniji igrački kadar koji je nakon nekoliko lošijih partija spreman da ponovo zablista ali derbi je uvek poseban i mogu se očekivati i iznenađenja.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,68)

VREDI PROBATI: 2&GG (kvota 2,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!