SRBI RUŠE PRESTONICU MODE: Vlahović i Kostić na "San Siru"

Novosti online

08. 10. 2022. u 09:05 >> 12:30

175. prvenstveni duel Milana i Juventusa.

СРБИ РУШЕ ПРЕСТОНИЦУ МОДЕ: Влаховић и Костић на Сан Сиру

Foto: Profimedia

Jedan od najvećih derbija italijanskog fudbala igra se večeras od 18 časova na "San Siru". Aktuelni šampion Milan ugostiće najtrofejniji klub Serije A Juventus u meču 9. kola popularnog "Kalča". Ekipe večerašnji susret dočekuju u različnitim raspoloženjima. Petoplasirani "rosoneri" ubedljivo su poraženi od Čelsija na "Stamford bridžu" u Ligi šampiona sa 3:0, dok je sedmoplasirana "stara dama" u istom takmičenju bila bolja od Makabija 3:1.

Došao je Milan na London, imao priliku da eventualnom pobedom najavi nokaut fazu Lige šampiona, a Čelsi baci na ozbiljne muke. Dogodilo se potpuno suprotno. "Plavci" ubedljivo trijumfovali i ogolili jednu veliku istinu u 3. kolu grupne faze elitnog takmičenja - prvak Italije bez Tea Ernandeza, Majka Menjana, ali i još nekolicine članova startne postave nije i ne može da budu konkurentni u velikim utakmicama.

Ne samo da nisu bili ni blizu trijumfa u Londonu, već su izabranici Stefana Piolija za 90 i kusur minuta igre uspeli da organizuju jednu jedinu smislenu akciju. Samo jednom su naterali protivnika da ozbiljno strepi. A ni to nije bio plod timske saradnje, već više prodornosti Rafaela Leaa. Ali njegovo guranje kroz šesnaesterac Čelsija, pratili su relativno mlak udarac Šarlea De Ketelarea, odnosno brukanje Radeta Krunića koji je promašio praznu mrežu. Da je tada Milan neutralisao vodeći gol Veslija Fofane iz sredine prvog dela, možda bismo u nastavku videli neizvesniji duel. Ovako je domaćin iskoristio osećaj da mu rival ne može ništa i na kraju ga rutinski razoružao golovima Fofane, Obamejanga i Džejmsa.

Pobedom nad Makabijem iz Haife gigant iz Torina je ostaviio Izraelce na začelju grupe "H" Lige šampiona sa tri poraza i primakli se vodećem tandemu Pari Sen Žermen - Benfika. Njihov duel u Lisabonu završen je remijem 1:1, tako da "stara dama" ima šansu da se s nova tri boda, za nedelju dana u Haifi, uključi u trku za osminu finala.

Velike zasluge za to ima Dušan Vlahović, strelac pogotka za 2:0 na perfektno dodavanje Anhela Di Marije u 50. minutu, ali najveći doprinos prvoj pobedi Juventusa u eliti ove sezone dao je upravo Argentinac. Nagovestio je vremešni as da će, ukoliko ga zaobiđu povrede, predstavljati ubojit tandem sa srpskim reprezentativcem u špicu. Još kada im se priključi Federiko Kijeza, a Filip Kostić bude na nivou na kom ume...

Anhel je upisao het-trik asistencija! Pre pomenutog pogotka Srbina, Di Marija je progirao Rabioa za 1:0, dok je istom igraču pomogao da postigne drugi gol na susretu u 83. minutu. Pogodak za Makabi delo je Dina Davida iz 75. minuta.

Juventus je uspešniji u proteklih 175. prvenstvenih duela sa Milanom. "Stara dama" je trijumfovala u 67 mečeva, aktuelni šampion slavio je 52 navrata, 57 utakmica završeno je remijem koji svo prošle sezone videli dva puta.-

NAŠ TIP: I1+&2+ (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)