"LISICE" SU SE PROBUDILE: Nekadašnji šampion protiv "trešnjica" juri drugu pobedu u sezoni

Novosti online

08. 10. 2022. u 08:37

Vardi i Medison stižu na "Vitaliti".

ЛИСИЦЕ СУ СЕ ПРОБУДИЛЕ: Некадашњи шампион против трешњица јури другу победу у сезони

FOTO: Tanjug

Lester se konačno probudio i počeo da igra u skladu sa svojim potencijalom. "Lisice" su minulog vikenda demolirale Notingem Forest sa 4:0 i tako pobegle sa dna tabele. Izabranici Brendana Rodžersa žele da nastave u istom ritumu i u 10. kolu Premijer lige. Nekadašnji šampion gostuje povratniku u elitu Bornmutu od 16 časova.

Rodžersu je mandat na klupi kluba sa "King pauer" stadionu produžio Džejm Medison. Desetka "lisica" je maltene sama sravnila sa zemljom Notingem Forest i pokazala da bi morala da se nađe na spisku putnika reprezentacije Engleske za predstojeće Svetsko prvenstvo u Kataru - 4:0.

Bio je Medison sveprisutan protiv novopečenog premijerligaša, načeo ga sredinom prvog poluvremena, deetak minuta kasnije izveo savršen slobodnjak za 3:0, u drugom delu isporvocirao inspiraciju Patsona Dake za pečat na ubedljiv trijumf, Lesterov prvi u novoj sezoni Premijer lige. Sa lakoćom se kretao, delio lopte, postizao golove... Igrač njegovih ideja i tehnike za njihovo sprovođenje u delo, bez sumnje bi osvežio reprezentaciju Engleske koja se, jasno se to videlo na poslednjem reprezentativnom okupljanju, poprilično mučila u kreaciji.

Morao je i Lester kad-tad da živne. Ipak je to gotovo identičan tim koji je prošle sezone prvenstvo okončao na osmoj poziciji, tim kojem su nedostajala četiri boda da se nađe u evropskim takmičenjima. I ne treba zaboraviti da je Lester od početka sezone već igrao protiv Arsenala, Čelsija, Mančester Junajteda i Totenhema. Došlo je vreme i za njegovu injekciju samopouzdanja, došlo je vreme da Lisice počnu da sakupljaju bodove i beže iz zone ispadanja.

Domaćinu je sve probleme rešio agresijom od 25. do 35. minuta koju "šumari" nisu preživali. Između dva pogotka Medisona stala je lepotica Harvija Barnsa sa ivice šesnaesterca. Upravo je od tandema Barns - Medison prošle godine zavisila igra "lisica". Harvi je šest puta bio strelac i asistent čak u 10 navrata, Džejms je pogodio 12 puta i namestio još osam pogodaka saigračima.

Bornmut je pred početak sezone bio kandidat za ekspresni povratak u Čempionšip, ali "trešnjice" igraju bolje od očekivanog. Ekipa sa "Vitalitija" je u nizu od četiri meča bez poraza (tri remija i pobeda), izuzev ubedljivih poraza od Arsenala (0:3) i Liverpula (0:9) izabranici Gerija O'Nila se nisu obrukali.

Današnji rivali su se poslednji put sastali 12. jula 2020. godine, "trešnjice" su slavile sa ubedljivih 4:1.

NAŠ TIP: X2&0-3 (kvota 1,79)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)