SEVILJA HVATA POSLEDNJI VOZ: Dortmund poljuljan doputovao u Španiju

M.T.

05. 10. 2022. u 12:48

"MILIONERI" su se "raspali" u drugom poluvremenu protiv Kelna.

СЕВИЉА ХВАТА ПОСЛЕДЊИ ВОЗ: Дортмунд пољуљан допутовао у Шпанију

Foto: Profimedia

Ništa za rukom ne polazi fudbalerima Sevilje od starta ove sezone i polako počinju da prolaze svi vozovi kako bi se situacija promenila. Jedan od poslednjih u Ligi šampiona polazi večeras od 21 čas na stadionu ''Ramon Sančez Pizhuan'', gde će u okviru trećeg kola grupe "G" gostovati Borusija iz Dortmunda.

Sevilja za sada ima veoma loš učinak u Ligi šampiona ove sezone. Na startu su poraženi ubedljivo sa 4:0 od Mančester sitija, da bi u prethodnom kolu odigrali samo 0:0 sa Kopenhagenom i trenutno su na poslednjem mestu u grupi sa jednim osvojenim bodom upravo iza Kopenhagena zahvaljujući lošijoj gol-razlici.

Prethodne tri sezone uzastopno Sevilja je završavala u španskom prvenstvu na trećem mestu, a sada to deluje totalno nedostižno. Andalužani su u sedam kola domaćeg šampionata uspeli da ostvare tek jednu pobedu protiv Espanjola i četiri puta su poraženi i trenutno su tek na 17. poziciji, jedno mesto iznad zone ispadanja sa pet osvojenih bodova, a u prethodnom kolu su dočekali Atletiko Madrid i izgubili. Možda bi Sevilji čak i odgovaralo da iz Lige šampiona na kraju grupne faze završi u Ligi Evrope pošto je pokazala da joj to takmičenje izuzetno prija osvojivši ga šest puta, po čemu je rekorder.

Borusija Dortmund je u Španiju stigla pod utiskom poraza prethodnog vikenda protiv Kelna u Bundesligi. "Milioneri" su vodili na poluvremenu sa 1:0, a onda se dogodilo pomračenje i "jarčevi" su u drugih 45 minuta postigli tri gola vredna pobede. Tim trenera Edina Terzića pao je na četvrtu poziciju na tabeli, iza Bajerna iz Minhena sa kojim će igrati u narednom kolu.

Što se tiče Lige šampiona, Borusija je dobro startovala i ostvarila ubedljivu pobedu protiv Kopenhagena u prvom kolu, da bi u drugom bila poražena od Mančester sitija, a strelac pobedonosnog gola je bio dojučerašnji napadač ekipe sa "Vestfalena", Erling Holand.

Borusija je trenutno na drugom mestu u grupi sa četiri boda i od preostala tri tima ima najbolje šanse da obezbedi drugu poziciju iza Sitija i plasman u plej-of, ali pre toga mora da prebrodi gostovanje Sevilji.

Trener Sevilje Đulen Lopetegi neće imati na raspolaganju Tesatita, Karima Rekika i Hesusa Koronu za meč protiv Borusije. Znatno više problema ima Edin Terzić pošto se očekuje da će meč u Sevilji propustiti Marijus Volf, Mats Humels, Đovani Rejna, Marko Rojs, Gregor Kobel, Džejmi Bajno-Gitens, Matu Mori, Mahmud Daud, Niko Šulc i Sebastijan Haler.

Sevilja i Borusija odigrali su četiri meča do sada u evropskim kupovima. Oba tima imaju po jednu pobedu, dok su dve utakmice završene nerešenim rezultatom, a na tri od četiri meča bilo je četiri ili više gola.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna