SUDAR "NEPRIKOSNOVENIH"! Mogu li Hrvati do novog iznenađenja?

V.D.

05. 10. 2022. u 11:51 >> 11:51

VEČERAS od 18.45 na "Red Bul areni" očekuje nas meč između domaćeg Salcburga i Dinama iz Zagreba

СУДАР НЕПРИКОСНОВЕНИХ! Могу ли Хрвати до новог изненађења?

FOTO: Tanjug/AP

U meču trećeg kola grupe "E" Lige šampiona videćemo okršaj slobodno možemo reći neprikosnovenih ekipa u domaćim prvenstvima.

Domaći Salcburg ove sezone juri jubilarnu desetu uzastopnu titulu u austrijskoj Bundesligi, a za sada im ide više nego dobro u toj nameri. "Bikovi" se nalaze na prvoj poziciji, nakon deset odigranih kola imaju samo jedan poraz i drugoplasiranom Šturmu "beže" dva boda.

Sa druge strane Zagrepčani su u poslednjih 17 sezona osvojili 16 titula prvaka države. Jedino je Rijeka u sezoni 2016/2017. prekinula fantastičan niz Dinama.

"Modri" u hrvatskom šampionatu na 11 mečeva imaju 10 pobeda uz jedan remi i već imaju 11 bodova prednosti u odnosu na najvećeg rivala Hajduk iz Splita koji ima i meč manje.

U prva dva kola Salcburg je oba puta odigrao nerešeno, i to 1:1 protiv favorizovanih protivnika. U prvom kolu su vodili protiv Milana na svom terenu dok su u drugom kolu iznenadili osvajanjem boda u Londonu protiv Čelsija.

Strelac oba gola u dosadašnjem delu Lige šampiona bio je Noa Okafor, dvadesetdvogodišnji Švajcarac od koga se mnogo očekuje u budućnosti. On je i prvi strelac ekipe u domaćem prvenstvu sa pet golova, a tržišna cena ovog reprezentativca "sajdžija" se procenjuje na 18 miliona evra.

Dinamo je u prvom kolu šokirao Čelsi i "oterao" trenera Tuhela sa klupe engleskog velikana. Strelac jedinog gola na "Maksimiru" bio je ljubimac navijača Mislav Oršić koji je bio strelac za svoj tim i u porazu u drugom kolu u "gradu mode" kada je hrvatski predstavnik poražen od Milana sa 3:1.

Pored već duže povređenih igrača kao što su Kameri, Okoh, Omeregi i Tiđani, trener domaćih Matijas Jasle neće moći da računa ni na sjajnog brazilca Fernanda koji je zadobio povredu mišića na meču protiv Rida.

U gostujućem timu u protokolu neće biti Menalo, Šutalo i Ristovski dok je neizvestan i nastup standardnog Josipa Mišića.

Ove dve ekipe su se do sada sastale šest puta. Tri je slavio Salcburg, tri puta je bilo nerešeno, ali baš u poslednjem okršaju koji je igran pre šest godina u okviru plej-ofa za plasman u Ligu šampiona nakon 1:1 u regularnom delu Dinamo je slavio nakon produžetaka. 

U okršaju trećeplasirane i drugoplasirane ekipe u grupi "E" očekujemo da obe ekipe postignu po gol.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,75)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)