JUNAJTED DOBIO ŠEST KOMADA, ČEMU DA SE NADA KOPENHAGEN: Siti kao kaznena ekspedicija

M.T.

05. 10. 2022. u 13:48 >> 13:49

''Građani" sa maksimalnim učinkom posle prva dva kola.

ЈУНАЈТЕД ДОБИО ШЕСТ КОМАДА, ЧЕМУ ДА СЕ НАДА КОПЕНХАГЕН: Сити као казнена експедиција

FOTO: EPA

Mančester siti iz dva kola ima dve pobede u Ligi šampiona, a večeras u trećem kolu grupe "G" od 21 sat na stadionu ''Etihad'' dočekaće ekipu Kopenhagena i pokušati (verovatno i uspeti) da zadrži maksimalan učinak u elitnom takmičenju i zadrži prvu poziciju.

Ekipa Pepa Gvardiole u Ligu šampiona je ušla kao i u Premijer ligu, silovito i pobednički. Savladana je u prvom kolu Sevilja u Španiji sa 4:0, a zatim i Borusija Dortmund sa 2:1 i sa šest bodova Siti je trenutno na prvom mestu u grupi. Siti je u sjajnoj seriji od 11 mečeva bez poraza tokom kojih je tri puta remizirao, a u Ligi šampiona je u seriji od 21 utakmice na svom terenu u kojima nije pobeđen.

Poslednji u nizu mečeva na kojima je ostvario pobedu bio je gradski derbi protiv Mančester junajteda prošlog vikenda u devetom kolu Premijer lige u kojem je Siti gradskom rivalu spakovao u mrežu šest golova. Ipak, ni pobeda od 6:3 nije donela Gvardiolinom timu prvo mesto, pošto je Arsenal ispred njih sa bodom više. Protiv Junajteda je Erling Holand nastavio svoju fantastičnu golgetersku formu, pošto je zabeležio het-trik, a isti učinak je protiv "crvenih đavola" imao i Fil Foden.

Kopenhagen je trenutno na trećem mestu u grupi sa jednim bodom, koliko ima i Sevilja, ali danski predstavnik ima bolju gol-razliku. Remi je Kopenhagen uspeo da ostvari upravo u meču protiv Sevilje u prethodnom kolu, dok je u prvom poražen sa 3:0 od Borusije Dortmund.

Ekipa Jakoba Nestrupa u vrlo je lošoj formi i u domaćem šampionatu, gde je poražena tri puta u poslednjih pet kola, a proteklog vikenda je na jedvite jade minimalim rezultatom savladala Arhus i prekinula seriju od dva poraza. Veliki problem za Kopenhagen su gostovanja, pošto su slavili na samo jednom od poslednjih sedam mečeva, dok su u Ligi šampiona ostvarili samo jednu pobedu u prethodnih 10 odigranih utakmica.

Kalvin Filips i Kajl Voker neće igrati protiv Kopenhagena zbog povreda, dok još uvek nije sigurno da će u timu biti Rodri i Džon Stouns. Nestrup neće moći da računa na Akinkunmija Amoa i Mamadua Karamoka.

Siti i Kopenhagen su do sada odigrali samo dva meča u šesnaestini finala Lige Evrope u sezoni 2008/2009. Siti je prošao dalje posle pobede u revanšu, dok je prvi meč završen remijem.

NAŠ TIP: 1-1&3+ (kvota 1,45)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista

Rat u Ukrajini doveo je do toga da se Rusija, kada je o sportu reč, osim nekoliko izuzetaka, uglavnom "okrene sebi", jer na međunarodna takmičenja njeni sportisti uglavnom ne mogu zbog uvedenih sankcija. A to "okretanje sebi" predsednik Rusije Vladimir Putin iskoristio je da podseti svoje sunarodnike na važnost bavljenja sportom čak i kada nisu profesionalci. A iskoristio je i da nešto naredi - izvršnoj vlasti, koja je u Rusiji potčinjena predsedniku, jer tamo vlada predsednički sistem.

22. 04. 2024. u 16:13

Komentari (0)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda