RUMUNIJA IZ SVIH ORUŽJA NAPADA BOSNU: "Zmajevi" turistički u Bukureštu

Novosti online

26. 09. 2022. u 10:49

MALI balkanski derbi.

РУМУНИЈА ИЗ СВИХ ОРУЖЈА НАПАДА БОСНУ: Змајеви туристички у Букурешту

FOTO: EPA

Fudbaleri Rumunije dočekaće nacionalni tim Bosne i Hercegovine u poslednjem kolu grupe "3" divizije "B" Lige nacija. Naše istočne komšije nalaze se na poslednjem mestu sa samo četiri boda, jedan više ima Finska koja gostuje Crnoj Gori. Ukoliko žele da opstanu u drugom po kvalitetu rangu, Rumuni moraju savladati "zmajeve" i nadati se pobedi "sokolova" nad skandinavskom selekcijom.

Finska je zakomplikovala svoj život remijem na svom terenu upravo protiv Rumunije u protekloj rundi. Stigli su Skandinavci do vođstva preko Tima Pukija, međutim, Florin Tanase je u 52. minutu šokirao "Olimpijski stadion" u Helsinkiju i tako produžio nadu svojoj reprezentaciji.

Bosna i Hercegovina ponovo je član elitnog ranga Lige nacija! Posle minimalnog trijumfa nad Crnom Gorom (1:0) novog heroja nacije Ermedina Demirovića "zmajevi" ne samo da su obezbedili povratak u "A" diviziju, već i drugi šešir u kvalifikacijama za EVRO 2024, kao i plej-of za ovo takmičenje u slučaju da prethodno već ne ostvare direktan plasman.

Morao je selektor Ivajlo Petev da popuni određene rupe u postavi Bosne i Hercegovine, ali krcate tribine u Zenici dale su veliki zamajac i podršku koja je vodila "zmajeve" do treće recke i sigurnog povratka u A diviziju od sezone 2024/25. Bosanci su zasluženo slavili, imali gotovo potpunu kontrolu utakmice i više opasnijih situacija pred golom Milana Mijatovića, a jednu je uspeo da materijalizuje Ermedin Demirović.

Dugo se Crnogorci nisu dali, očigledno sa idejom da izvuku bar bod iz najtežeg gostovanja, ali nisu uspeli da izdrže dovoljno dugo. Tačnije, na semaforu se ništa nije menjalo sve do prvog minuta nadoknade prvog poluvremena, kada je Demirović zatresao Mijatovićevu mrežu. Velike zasluge za gol idu na račun Edina Džeka koji je centaršut Miroslava Stevanovića sa desnog boka vrhunski spremio Demiroviću za gol. 

Bosna u Bukurešt stiže turistički, rezultat nije u prvom planu "zmajevima", te je očekivano da odigraju znatno rasterećenije, dok Rumuni moraju igrati ofanzivno od prvog minuta.

NAŠ TIP: 1X&0-3 (kvota 1,63)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024