REVIJALNA UTAKMICA ZA "SOKOLOVE": Crnogorci dočekuju Finsku koja se bori za opstanak

Novosti online

26. 09. 2022. u 15:56 >> 15:56

SKANDINAVCI pod pritiskom.

РЕВИЈАЛНА УТАКМИЦА ЗА СОКОЛОВЕ: Црногорци дочекују Финску која се бори за опстанак

FOTO: AP/Tanjug

Fudbalska reprezentacija Crne Gore dočekaće selekciju Finske u 6. kolu grupe "3" divizije "B" Lige nacija. Meč u Podgorici bez rezultatskog značaja je za "sokolove", dok bi se skandinavski tim eventualnim porazom i trijumfom Rumunije nad Bosnom preselio u niži rang.

Crna Gora je do prethodne runde bila u konkurenciji za plasman u diviziju "A", ali je Bosna u direktnom duelu u Zenici bila bolja sa 1:0.

Dugo se Crnogorci nisu dali, očigledno sa idejom da izvuku bar bod iz najtežeg gostovanja, ali nisu uspeli da izdrže dovoljno dugo. Tačnije, na semaforu se ništa nije menjalo sve do prvog minuta nadoknade prvog poluvremena, kada je Demirović zatresao Mijatovićevu mrežu. Velike zasluge za gol idu na račun Edina Džeka koji je centaršut Miroslava Stevanovića sa desnog boka vrhunski spremio Demiroviću za gol. Dobro se snašao vezista Augzburga u celoj situaciji, jer je prethodno uspeo da pobegne dotad nepogrešivom Marku Vešoviću i na prvu plasira loptu u donji desni ugao.

U nastavku utakmice Bosna i Hercegovina je evidentno išla na to da sačuva rezultat, ali i pored toga Crnogorci nisu dugo uspeli ozbiljnije da priprete. Najbolju šansu gosti su propustili u 69. minutu iz prekida. Šutirao je Stevan Jovetić snažno pored živog zida iz slobodnog udarca, ali je oprezan bio golman Šehić. Ubrzo je i domaćin propustio dve savršene prilike da reši utakmicu. Prvo je Demirović namučio Mijatovića sa ivice kaznenog prostora, da bi Kenan Kodro iz poluvoleja gađao spoljni deo mreže.

Tokom završnih deset minuta Crnogorci su išli na sve ili ništa, držali su loptu u svom posedu ali su ostali kratkih rukava.

Finska je zakomplikovala svoj život remijem na svom terenu protiv Rumunije. Stigli su Skandinavci do vođstva preko Tima Pukija, međutim, Florin Tanase je u 52. minutu šokirao "Olimpijski stadion" u Helsinkiju.

Prethodni međusobni duel večerašnjih rivala odigran je početkom juna. Finska je slavila na svom terenu rezultatom 2:0, oba pogotka postigao je Žoel Pohjanpalo.

NAŠ TIP: 1X&0-3 (kvota 1,73)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri