NA ''VESTFALENU" SU I VEĆI PADALI: Borusija apsolutni favorit protiv Kopenhagena

M.T.

06. 09. 2022. u 15:20 >> 15:20

Milioneri u dobroj formi počinju Ligu šampiona.

НА ВЕСТФАЛЕНУ СУ И ВЕЋИ ПАДАЛИ: Борусија апсолутни фаворит против Копенхагена

Foto: Profimedia

Novu sezonu Lige šampiona otvoriće u Dortmundu na ''Vestfalen'' stadionu nemački predstavnik Borusija i danski šampion Kopenhagen danas od 18.45.

Borusija je u Ligu šampiona ušla direktno zahvaljujući drugom mestu u Bundesligi prošle sezone, dok je Kopenhagen morao da ide kroz kvalifikacije i u plej-ofu uspeo je da prođe turski Trabzon u uzbudljivom dvomeču.

Kao i prethodnih sezona, "milioneri" iz Dortmunda pokušaće da u Bundesligi prekinu dominaciju Bajerna, ali su njihove ambicije doživele priličan udarac odlaskom Erlinga Holanda u Mančester siti da bi se potom ispostavilo da njegova zamena Sebastijan Ale ima rak testisa.

Ipak, Borusija Dortmund za sada igra veoma dobro u Bundesligi. "Milioneri" su trenutno drugi na tabeli sa istim brojem bodova kao vodeći Frajburg, ali lošijom gol-razlikom. U pet kola Borusija je pretrpela samo jedan poraz i to u neverovatnom preokretu Verdera na ''Vestfalenu'', dok je prethodnog vikenda minimalcem savladala Hofenhajm zahvaljujući Marku Rojsu. Prošle sezone "milioneri" se nisu proslavili u Ligi šampiona pošto su u grupi zauzeli treće mesto, da bi u Ligi Evrope ispali od Rendžersa u šesnaestini finala.

Sa druge strane, Kopenhagen za sada nema baš sjajnu sezonu u danskom šampionatu. Ekipa trenera Džesa Torupa posle osam odigranih kola ima polovičan učinak od četiri pobede i četiri poraza i trenutno je na šestoj poziciji. U prethodnom kolu Kopenhagen je uspeo minimalcem da savlada Silkeborg i ipak napravi dobru uvertiru za nezgodno gostovanje protiv Borusije. Kopenhagen u grupnoj fazi Lige šampiona nije igrao šest godina, od sezone 2016/2017.

Trener Borusije Edin Terzić ima probleme sa povređenim igračima. Pored Mahmuda Dauda, Karima Adejemija, Rafaela Gerera, Matea Moreja i Donijela Malena spisku povređenih se priključio i Džejmi Binoa-Gitens koji je protiv Hofenhajma dislocirao rame i preskočiće meč sa Kopenhagenom. Danski predstavnik neće na raspolaganju imati Ronija Bardija i Kamila Grabaru, kao ni već duže povređenog Mariosa Ikonomua.

Borusija i Kopenhagen odigrali su samo dva međusobna meča do sada. Bilo je to pre dve decenije kada su igrali u trećem kolu kvalifikacija za tadašnji Kup UEFA, a Nemci su u oba meča ostvarili minimalnu pobedu.

NAŠ TIP: 1&2+ (kvota 1,47)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna