BORUSIJA VIDI SVOJU ŠANSU: Majnc se još oporavlja od Bajera

M.T.

04. 09. 2022. u 10:06

Ekipa iz Menhengladbaha i dalje bez poraza u prvenstvu.

БОРУСИЈА ВИДИ СВОЈУ ШАНСУ: Мајнц се још опоравља од Бајера

Foto: Profimedia

Borusija Menhengladbah dočekuje u 17.30 na svom ''Borusija parku'' ekipu Majnca u petom kolu Bundeslige, a timovi ovaj meč dočekuju u različitim raspoloženjima posle rezultata u prethodnom kolu.

Tim iz Menhengladbaha je u prethodnom kolu uspeo da osvoji bod protiv branioca titule Bajerna i tako po ko zna koji put potvrdi da nikako ne leži gigantu iz Minhena uspevši da i dalje ostane jedan od četiri neporažena tima od početka sezone u Bundesligi. Danijel Farke može da bude zadovoljan dosadašnjim učinkom ekipe, mada je verovatno Borusija mogla da ima i neku pobedu više na svom kontu.

Do prethodnog kola je Majnc takođe bio među neporaženim timovima u šampionatu i očekivalo se da nastavi tako protiv Bajera. Međutim, "farmaceuti" su uspeli da nanesu prvi poraz Majncu i stignu do prvog trijumfa u sezoni, pa će četa Boa Svensona ipak u lošijem raspoloženju od očekivanog doći u Menhengladbah.

Karakteristika obe ekipe je da nisu previše efikasne u prethodna četiri kola, ali takođe i ne primaju mnogo golova. Borusija je uspela da postigne sedam golova uz četiri primljena, dok je Majnc još neefikasniji sa svega četiri postignuta gola i pet primljenih, od čega tri u prošlom kolu protiv Bajera, što znači da napadi baš i ne blistaju, ali se odbrane ipak dobro drže trenutno.

Borusija na tabeli ima osam bodova, jedan više od Majnc pa bi eventualni neuspeh doveo i do rokade na tabeli. Borusija sve nade polažeu Markusa Tirama koji je do sada postigao tri gola uz jednu asistenciju, a bio je strelac protiv Bajerna u prethodnom kolu.

Farke nema mnogo problema oko satava tima kada su u pitanju povređeni igrači. Štefan Lajner je jedini koji verovatno neće biti u timu pošto je tek nedavno počeo da trenira posle problema sa povredom, dok se u tim vraća Rami Bensebaini koji je preskočio Bajern zbog bolesti. Bo Svenson će imati gotovo kompletan tim na raspolaganju u Menhengladbahu pošto će meč preskočiti samo Markus Ingvartsen zbog problema sa kolenom.

Prošle sezone su oba meča ovih timova završena nerešeno, a u međusobnim susretima je znatno uspešnija Borusija sa pet ostvarenih pobeda, dok je Majnc samo jednom usepo da slavi, a ukupno su četiri utakmice zavrešene nerešenim rezultatom.

Posle izdržanog iskušenja protiv Bajerna, Borusija ne bi trebalo da ima problema protiv Majnca i favorit je u ovom meču.

NAŠ TIP: 1 (kvota 2,30)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POJAVIO SE NOVI SNIMAK! Evo kako je Novak Đoković pogođen flašom u glavu (VIDEO)