BRAJTON UZDRMAN POSLE PRVOG PORAZA: Da li se Lesterova crna serija završava na jugu Engleske?

M.T.

04. 09. 2022. u 09:40 >> 11:19

"GALEBOVI" i dalje u dobroj poziciji uprkos porazu od Mančester junajteda.

БРАЈТОН УЗДРМАН ПОСЛЕ ПРВОГ ПОРАЗА: Да ли се Лестерова црна серија завршава на југу Енглеске?

Foto: Tanjug/Michael Regan/Pool via AP

Brajton i Lester doživeli su poraze u prošlom kolu Premijer lige, a danas od 15 časova će "galebovi" na svom stadionu ''Falmer'' dočekati upravo "lisice" u šestom kolu Premijer lige.

Brajton je u prethodnom kolu doživeo prvi poraz u sezoni, a "galebovi" su položili oružje pred Fulamom kojeg je u vođstvo doveo Aleksandar Mitrović da bi Dank autogolom dodatno otežao situaciju svom timu. Brajton je do kraja samo uspeo da ublaži prvi poraz u sezoni preko Mekalistera. Ipak, ovaj poraz ekipu Grejema Potera nije koštao mnogo pošto su "galebovi" i dalje pri vrhu Premijer lige, tačnije na četvrtoj poziciji sa 10 bodova, ali im je sada za vratom Mančester junajted koji je u seriji od tri pobede.

Brajton je u međuvremenu pojačao sredinu terena pošto je iz Čelsija doveo Bilija Gilmura i potpisao sa njim četvorogodišnji ugovor. "Galebovi" su možda doživeli prvi poraz, ali njihova odbrana je i dalje najbolja u Premijer ligi pošto su primili samo tri gola u pet kola.

Situacija u Lesteru je u najmanju ruku zabrinjavajuća pošto Lisice ni posle pet odigranih kola nemaju nijednu pobedu. Tačnije, osim remija protiv Brentforda na startu Premijer lige, Lester je u naredna četiri kola doživeo isto toliko poraza od Arsenala, Sautemtpona, Čelsija i Mančester junajteda.

Poter će protiv Lester definitivno biti bez Adama Lalane i Jakuba Modera, dok je moguće da u timu bude ponovo Džeremi Sarmijento koji se vratio treninzima posle oporavka od povrede kolena. Brendan Rodžers je već duže vreme bez pomoći povređenih Rajana Bertranda i Rikarda Pereire, dok je pod znakom pitanja učešće u meču Danijela Amartija.

Lester može da se uzda u tradiciju protiv "galebova" pošto je u 10 međusobnih susreta u Premijer ligi uspeo da ostvari šest pobeda, dok je Brajton slavio samo jednom, a tri meča su završena nerešenim rezultatom.

"Lisice" su poslednju pobede protiv Brajtona ostvarili u martu prošle godine i to u gostima, dok su prošle sezone u dva meča ostvarili samo bod protib "galebova".

Zbog forme oba tima, Brajton jeste favorit u ovom meču, međutim "galebovi" su verovatno malo uzdrmani posle poraza od Fulama, a Lester može da se uzda u dobar rezultat makar zbog tradicije međusobnih duela, pa i nerešeno deluje kao realna mogućnost.

NAŠ TIP: 1X&2+ (kvota 1,63)

TIP ZA HRABIJE: X (kvota 3,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)