UTAKMICA STVORENA ZA ZVEZDU I PARTIZAN: Rivali srpskih velikana u međusobnom duelu

Novosti online

04. 09. 2022. u 08:43 >> 08:45

VEČITI će sa velikom pažnjom pratiti dešavanja sa "Alijanc rivijere".

УТАКМИЦА СТВОРЕНА ЗА ЗВЕЗДУ И ПАРТИЗАН: Ривали српских великана у међусобном дуелу

Foto: Profimedia

Poslednji meč šestog kola francuske Lige 1 pomno će se pratiti i u Srbiji. Naime, ekipa Nice, koja je protivnik Partizana u Ligi konferencije, dočekaće Monako, Zvezdinog prvog rivala u Ligi Evrope, na svojoj "Alijanc rivijeri".

Popularni "orlovi" kao i njihov večerašnji izazivač očajno su započeli sezoni, ipak, trijumf nad Lilom u gostima tračak je nade u bolje sutra - 2:1.

Oba gola fudbaleri Nice postigli su sa penala. Prvi Endi Delor u 22. minutu, drugi novajlija Nikola Pepe u 29. minutu. I sve to nakon što je Žonatan Bamba doveo "doge" do prednosti.

Monako je u prethodnoj rundi ponovo poražen, treći put na poslednjih pet utakmica. "Kneževi" ne znaju za pobedu skoro mesec dana, a kola su nizbrdo krenula od eliminacije iz Lige šampiona u dvomeču sa PSV Ajndhovenom. Izgledalo je da bi remi sa Pari Sen Žermenom na "Parku prinčeva" proteklog vikenda mogao da vrati četu Filipa Klemana na pravi kolosek, ali izdanje protiv Troe pokazalo je da su problemi očito dosta duboki i ne tako lako rešivi.

Ekipa koja je poslednji put na strani slavila pre pola godine, na stadionu "Luj II" baškarila se kao da je u najmanju ruku Bajern Minhen ili Mančester Siti i došla do ubedljivog trijumfa - 4:2.

Filip Kleman opredelio se za formaciju 3-4-1-2, sa izuzetno ofanzivnim bekovima Vandersonom i Jakobsom, između kojih su srce terena popunjavali Mohamed Kamara i Jusuf Fofafana. U poslednjoj liniji našli su se Disasi, Giljermo Marijapan i Malang Sar, u samom špicu napada Bril Embolo i Visam Ben Jeder, a iza njih Takumi Minamino.

Biće ovo duel 15. i 16. tima sa tabele, što je prilično tanko za klubove takvog renomena. Prethodne sezone večerašnji rivali odigrali su dva meča. Monako je slavio na svom terenu sa 1:0, dok je na "Alijanc rivijeri" rezutat bio 2:2.

NAŠ TIP: 2-4 (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NAŠI PREDLOZI: Tip - tiket za petak