ZRINJSKI BLIZU NAJVEĆEG USPEHA U ISTORIJI: "Plemićima" na putu do Lige konferencije stoje Šaponjić i Slovan

Novosti online

25. 08. 2022. u 12:09

BIĆE uzbudljivo u Bratislavi.

ЗРИЊСКИ БЛИЗУ НАЈВЕЋЕГ УСПЕХА У ИСТОРИЈИ: Племићима на путу до Лиге конференције стоје Шапоњић и Слован

Foto: Profimedia

Fudbaleri Zrinjskog na korak su do istorijskog uspeha na evrosceni. Naime, "plemići" su savladali Slovan u prvom meču plej-ofa za Ligu konferencije i sa velikim optimizmom dočekuju revanš u Bratislavi.

Zrinjski je klub koji ove sezone predstavlja bosansko-hercegovački fudbal u najboljem svetlu. Oni su na putu do plej-ofa izbacili albansku Tiranu i srpsku fudbalsku koloniju, ekipu kazahstanskog Tobola. 

Nije se očekivalo da će klub iz Mostara moći da se plasira u grupnu fazu Lige konferencija i tako postane prvi bosanski klub kome je to pošlo za rukom.

Međutim, hrabri Zrinjski je savladao Slovan iz Bratislave minimalnim rezultatom i raspalio maštu svojim navijačima. Da stvar bude još zanimljivija, pobednički gol Zrinjski je postigao pred sam kraj utakmice, u 89. minutu, a strelac je bio Nemanja Bilbija.

Još uvek su šanse za plasman u grupnu fazu na strani Slovana, ali Zrinjski je nikada bliži da postane prvi klub u istoriji bosanskog fudbala koji je dostigao ovu rundu nekog takmičenja.

Sa druge strane, Slovanu je ovo utešno takmičenje. Ekipa iz prestonice Slovačke sezonu je počela u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Tamo je poražena od Ferencvaroša, a onda nesrećno ispala od Olimpijakosa u borbi za Ligu Evrope.

Pružio je Slovan herojski otpor crveno-belima iz Pireja, dva puta poravnavao rezultat, poveo u penal seriji, ali nije uspeo da eliminiše Olimpijakos. Bilo je svega u Bratislavi, sjajnih poteza, golova, crvenih kartona, ali je sreća pogledala grčkog predstavnika. Na kraju Olimpijakos su u plej-of za plasman u grupnu fazu Lige Evrope odveli Tomaš Vaclik i Matje Valbuena koji su zablistali u penal seriji - 2:2 (penalima 3:4).

Večeras će Slovan uz vatrenu podršku sa tribina pokušati da anulira prednost iz Mostara, a mi verujemo u ekipu koju kao napadač predvodi bivši član Partizana Ivan Šaponjić.

Samo za čitaoce NovostiTip AdmiralBet je spremio specijalni paket dobrodošlice. Klikom na link OVDE ili na bilo koji od banera, registrujte se i uzmite 1000 Freebeta bez DEPOSITA. Uživajte u klađenju bez rizika, neka prvi put bude na nas! Da bi ste dobili Freebet morate verifikovati svoj nalog. 


Freebet se dodeljuje najkasnije sutradan do 12h i traje 72h od dodele!
REGISTRUJ SE!

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)