DERBI BERLINA NA STARTU BUNDESLIGE: Union polaže velike nade u potencijalnog reprezentativca Srbije

Novosti online

06. 08. 2022. u 10:33

STIGAO je kao slobodan igrač.

ДЕРБИ БЕРЛИНА НА СТАРТУ БУНДЕСЛИГЕ: Унион полаже велике наде у потенцијалног репрезентативца Србије

Foto: Profimedia

Nije moglo uzbudljivije! Derbi Berlina između Uniona i Herta svakako je jedna od najzanimljivijih mečeva premijernog kola Bundeslige.

"Gvozdeni" su minulu sezonu završili na visokom petom mestu, obezbeđeno je učešće u Ligi Evrope i samim tim takmičarska godina je bila više nego uspešnja. Ostali su crveno-beli iz prestonice bez možda i najboljeg pojedinca - Tajvoa Avonija koji je pojačao Notingem Forest u rekordnom transferu.

"Šumari" su potpisali pretogodišnji ugovor sa 24-godišnjim golgeterom nemačkog kluba. Transfer iznosi 17 miliona funti (oko 20 miliona evra) što je rekordna suma koju je Forest izdvojio za jednog fudbalera.

Avoniji je prošle sezone postigao 20 golova u 43 utakmice u svim takmičenjima za Union Berlin. Sa 15 golova bio je šesti strelac Bundeslige.

Od pomenute cifre najviše je uloženo u napadača Džordana Sibačua. Amerikanac je stigao u Union iz Jang Bojsa za skoro 6.000.000 evra.

Na raspolaganje treneru Ursu Fišeru stavio se i srpski internacionalac Miloš Pantović. 

Pantović je prošao Bajernovu školu fudbala, odigrao je i jedan budesligaški meč za velikana iz Minhena (2015. protiv Verdera kad je trener bio Pep Gvardiola), a poslednje četiri sezone igrao je u dresu Bohuma.

Na kraju sezone istekao mu je ugovor sa Bohumom i prihvatio je ponudu iz Berlina.

- Union je neverovatno napredovao poslednjih nekoliko godina zahvaljujući kontinuitetu i timskom duhu. Ponosan sam što i ja sada mogu da doprinesem ovom razvoju i radujem se predstojećoj sezoni - rekao je Miloš Pantović za sajt kluba iz Berlina.

Prošle sezone odigrao je 32 utakmice za Bohum, postigao osam golova i upisao tri asistencije. Svojevremeno je za mladu reprezentaciju Srbije odigrao sedam utakmica.

Herta se provuka "kroz iglene uši", kroz baraž je "stara dama" uspela da sačuva status bundesligaša. Uspeli su plavo-beli da anuliraju poraz iz prvog duela od 0:1 i savladaju HSV na "Volksparstadionu" sa 2:0.

Poveli su gosti već u četvrtom minutu prvim pogotkom u sezoni kapitena Dedrika Bojate. Belgijanac je bio najviši u skoku nakon kornera koji je odlično izveo Marvin Platenhard.

Odlučući trenutak viđen je u 63. minutu, asistent kod prvog gola Platenhard majstorski je izveo prekid sa desne strane i "kiflom" lobovao domaćeg golmana Danijela Heuera poslavši loptu u suprotne rašlje.

Herta nije mnogo menjala tim, pred ekipom sa "Olimpijskog stadiona" je još jedna teška sezona.

Minule takmičarske godine današnji rivali su se sastali u čak tri navata. Union je slavio u svim duelima (2:0, 3:2 i 4:1).

NAŠ TIP: 2-4 (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri