I KLOP SE PLAŠI MITROVIĆA! Liverpul stiže u London na megdan srpskoj gol-mašini

V.D.

05. 08. 2022. u 16:28 >> 16:28

U prvom kolu engleske Premijer lige u subotu od 13 časova i 30 minuta nas očekuje duel između Fulama i Liverpula

И КЛОП СЕ ПЛАШИ МИТРОВИЋА! Ливерпул стиже у Лондон на мегдан српској гол-машини

Foto: Profimedia

Fulam se u velikom stilu vratio u Premijer ligu. Tim koji sa klupe predvodi portugalski trener Marko Sila ubedljivo je osvojio titulu u Čempionšipu.

Naš reprezentativac Aleksandar Mitrović oborio je rekord po broju postignutih golova u drugom rangu takmičenja engleskog fudbala. Popularni Mitrogol je bio nerešiva enigma za sve odbrane u Čempionšipu, čak 43 puta tresao je protivničke mreže i na taj način je dao maksimalan doprinos povratku svoje ekipe u društvo najboljih.

Klub sa stadiona "Krejven kotidž" ima ambicija da izbori opstanak, što im u prethodna dva navrata nije pošlo za rukom. Marko Silva je tražio od svoje uprave da mu omogući još novih pojačanja.

Gol Fulama u Premijer ligi ove sezone braniće Bernd Leno koji je za 3,6 miliona evra stigao iz Arsenala.

Sredinu terena "kolibara" pojačali su Palinja koji je došao iz Sportinga (najskuplje pojačanje - 20 miliona evra) i Andreas Pereira fudbaler Mančester junajteda koji je bio na pozajmici u Flamengu.

Fabio Karvaljo je prešao u redove subotnjeg rivala Liverpula a na njegovo mesto je stigao po mnogima najbolji izraelski fudbaler Manor Salomon, doskorašnji fudbaler ukrajinskog Šahtjora.

Do kraja prelaznog roka upravu Fulama očekuje još puno posla. Trener Marko Sila nije zadovoljan brzinom kojom se transferi realizuju i javno je negodovao zbog toga.

Po prognozama bukmejkera Fulam se i ove godine nalazi među timovima kojima se predviđa ispadanje iz Premijer lige.

Liverpulu je prošle sezone izmakla titula, Mančester siti je za nijansu bio bolji i završio za bod ispred. Ipak klub sa "Enfilda" je prošlu sezonu završio sa dva osvojena trofeja u kupu.

Foto: Profimedia

U novu sezonu četa Jirgena Klopa ulazi sa istima ambicijama, a to je da kako znaju i umeju titulu vrate na "Enfild". Sadio Mane je napustio grad Bitlsa, a umesto njega opremu Liverpula zadužio je Urugvajac Darvin Njunjez prošle sezone najbolji strelac Benfike i celokupnog portugalskog prvenstva.

Liverpul je novu sezonu počeo sjajno osvojivši Komjuniti Šild gde je savladio Mančester siti i na taj način im poslao jasnu poruku da će im i ove sezone biti glavni konkurent za titulu.

Poslednji međusobni okršaj Fulam je rešio u svoju korist minimalnim rezultatom. Zanimljivo je da u toj sezoni kada su ispali iz lige nisu izgubili od čete Jirgena Klopa (prvi meč je završen 1:1). Svakako tradicija je na strani Liverpula koji je godinama unazad daleko kvalitetniji klub od Fulama.

Liverpul važi za apsolutnog favorita na ovom meču, iz razloga što su "crveni" u odličnoj formi. Fulam će bodove vredne opstanka morati da osvaja u duelima sa slabijim timovima.

NAŠ TIP: 2&2+ (kvota 1,42)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)