DVOBOJ "VEČITIH" ŠAMPIONA: Ludogorec - Dinamo Zagreb

Novosti online

02. 08. 2022. u 10:03

NASTAVLjA se borba za Ligu šampiona.

ДВОБОЈ ВЕЧИТИХ ШАМПИОНА: Лудогорец - Динамо Загреб

Foto: Profimedia

Ludogorec iz Razgrada dočekaće zagrebački Dinamo na svojoj "Huvefarma areni" u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Biće ovo svojevrstan duel "večitih" prvaka Bugarske, odnosno Hrvatske.

I jedni i drugi bili su veliki favoriti u prethodnoj rundi, ali ne može se reći da su rutinski odradili posao. Dinamo je posle 2:2 u Zagrebu otpor Škupija u Skoplju slomio pogotkom Arijana Ademija u 47. minutu. Ispostavilo se da je to bio jedini gol u meču. Ludogorec je u Irsku otputovao s 3:0 iz prvog meča, ali umalo da se obruka na Ostrvu. Izgubio je "samo" 1:2, mada je bilo prilično neprijatno po Bugare kada su domaćini u 88. minutu postigli drugi gol i imali igrača više.

Brazilac Kauli je pogotkom u prvom minutu nadoknade zapečatio prolaz Ludogoreca, koji će protiv Zagrepčana na prvi susret morati bez mladog veziste iz Angole Šoua zbog drugog žutog kartona u 51. minutu. Šamrok je već imao prednost u tom trenutku, stečenu u 21. minutu golom Arona Grina, bilo je dovoljno vremena da se rivalu dodatno zakomplikuje situacija, ali čak i kada su to uspeli, preko Aidoma Emakua, igrači Ludogoreca brzo su im odgovorili.

Mnogo manje napeto, ali takođe komplikovanije od očekivanog, Dinamo je eliminisao makedonski Škupi i, poput Ludogoreca, u najgorem slučaju za ovu sezonu na međunarodnoj sceni obezbedio grupnu fazu Lige konferencije. Posle bledog prvog poluvremena, agoniju "modrih" prekinuo je reprezentativac Severne Makedonije Arijan Ademi. Prijao mu je, izgleda, povratak na stadion "Toše Proeski". Prošla su tek dva minuta po povratku sa odmora kada je pogodio metu na lepo dodavanje Luke Menala.

Ludogorec i Dinamo su se sastali u okviru grupne faze Lige Evrope u sezoni 2013/2014. Oba puta slavio je bugarski tim - 2:1 je bilo u Zagrebu, dok su na domaćem terenu dominatno trijumfovali rezultatom 3:0.

NAŠ TIP: 1X&2+ (2,10)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!