VELIKAN JE U REZULTATSKOJ KRIZI: Karlos Tevez stiže u Buenos Ajres

Novosti online

16. 07. 2022. u 10:07

DUEL 22. i 23. ekipe na tabeli.

ВЕЛИКАН ЈЕ У РЕЗУЛТАТСКОЈ КРИЗИ: Карлос Тевез стиже у Буенос Ајрес

FOTO: AP/Tanjug

Neočekivano, ali večeras od 20.30 gledaćemo derbi začelja u argentinskoj Ligi profesional. U 8. kolu, na stadionu "Libertadores de Amerika", Estudijantes dočekuje Rosario Sentral.

"Rohosi" su u velikoj krizi, dvadesetdruga pozicija je ispod renomea kluba ovakve veličine. Estudijantes je poraženi u prethodna tri prvenstvena susreta. Bolji od šesnaestostrukog šampiona bili su Patrotnato, Plantese i Rasing klub minimalnim rezultatom stigao do nova tri boda. Poslednju pobede izabranici Eduarda Domingeza upisali su u osmini finala Kupa Argentine protiv Atletiko Tukumana (1:0).

Uprava kluba je kao prioritet postavila borbu za Kup, jer u tom takmičenju vidi jednostavniji put do plasmana u Kopa Libertadores.

Rosario u prestonicu stiže posle pobede nad Sarmijentom od 1:0. 

Poklonu se u zube ne gleda, Karlos Tevez ga oberučke prihvata. Skinuo je legendarni Argentinac ogroman teret sa pleća. Uknjižio je prvu pobedu otkako je seo na klupu Rosarija. 

Ugledao je Karlitos svetlo na kraju tunela, upalio ga je golobradi Fakundo Buonanote. Proradila je Argentinska veza, proključala je krv u venama omalenog ofanzivnog veziste. Prvenac u dresu Rosarija protiv Sarmijenta dugo će pamtiti. Ništa manje urezan u sećanje neće ostati ni argentinskoj ikoni kojoj je sačuvao obraz - 1:0 (0:0). 

Kampovali su žuto-plavi pred golom gostiju, Karlos Tevez polako je počeo da gubi nadu, spasao ga je tinejdžer. Uputio je Valter Montoja, koji je kratko igrao u Sevilji, savršen centaršut, a omaleni Fakundo Buonanote se poklonio i uz malo sreće prevario Sebastijana Mezu. 

U prethodnom međusobnom susretu koji je odigran u pre nešto manje od tri meseca, Rosario je slavio sa ubedljivih 3:0.

Indepedijente ima lepu priliku da prekine niz loših rezultata i bar na kratko "ugasi požar".

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,90)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)