"ORLOVI" SPREMNI ZA HOLANDA: Srbija dočekuje Norvešku na startu Lige nacija

Novosti online

02. 06. 2022. u 08:29

NAŠA reprezentacija počinje pakleni junski ciklus.

ОРЛОВИ СПРЕМНИ ЗА ХОЛАНДА: Србија дочекује Норвешку на старту Лиге нација

FOTO: M. Vukadinović

Fudbalska reprezentacija Srbije u četvrtak počinje novi ciklus Lige nacija, ovoga puta u grupi "B". Prvu od četiri utakmice, koliko ih čeka u junskom ciklusu, "orlovi" će odigrati protiv Norveške na stadionu "Rajko Mitić" od 20.45. Selektor Dragan Stojković rekao je da njihov rival ima igrače svetske klase.

- Veoma sam zadovoljan kako igrači rade na treninzima, njihovim ponašanjem i celokupnom atmosferom. Mi ovu utakmicu kao i naredne dočekujemo potpuno mirni i koncentrisani. Norveška je uvek težak protivnik i biće to i večeras. Imaju nekoliko igrača u rangu svetske klase - rekao je Piksi, pa potom se dotakao i polufinala baraža za Euro 2020, kada je Srbija slavila (2:1):

- To što je bilo iza nas je istorija, moramo da gledamo ka budućnosti i da se suočavamo sa izazovima pred nama. Uvek smo našu strategiju bazirali na timskom duhu i zadovoljstvo mi je da vidim igrače da pokazuju solidarnost, na terenu i van njega. Srećan sam kad ih vidim u tom raspoloženju i nakon napornih, upravo završenih sezona. Znam da će sutra istrčati na teren spremni da ispoštuju sve o čemu smo pričali. Utakmica će sigurno biti teška, ali verujemo u ono što radimo i kvalitet koji imamo.

Foto: Tanjug

Za Norvešku nastupa možda i najbolji mladi fudbaler sveta Erling Holand, dok najboljeg mladog reprezentativca Srbije Dušana Vlahovića u ovom ciklusu nema zbog problema sa preponama.

- Haland je izvanredan potencijal. Fantastičan napadač. Njegov transfer u Mančester siti će vam reći sve. Prava je devetka koja je mnogo napredovala, koja može da stvori probleme bilo kojem timu na planeti. Moja odbrana mora da bude posebno oprezna povodom njegovog kretanja, naročito u šesnaestercu.

- Mislim da ne može mnogo toga da se promeni u taktici i formaciji. Svi igrači su shvatili ideje kako Srbija želi da igra, sistem igre, formaciju… Sve ono što mene kao trenera zadovoljava. Da igramo napadački fudbal koji će biti prihvaćen od mase, onih koji vole i gledaju fudbal. Naravno da taj fudbal donese i rezultat. Ne vidim previše promena u razmišljanju. Da li će neko igrati levo ili desno, to je potpuno nebitno. Pitanje je kako igraš fudbal, kako interpretiraš sistem i stil koji želiš da igraš. Srbija mora da bude organizovana, Srbija mora da dominira. Tu nema nikakvih promena. Nema Ducija Vlahovića, šta ćemo, da ne igramo? Ima drugih igrača koji će popuniti to mesto. Pretpostavljam da će biti nekih rotacija, ali hajde da idemo utakmicu po utakmicu. Nastavljamo gde smo stali i želimo da uz dobru igru osvojimo tri boda.

Na to što Norveška vidi Srbiju kao glavnog favorita u grupi, Stojković je rekao da tome ne pridaje značaj.

- Meni je totalno nebitno ko šta misli, bitno mi je šta mi mislimo i šta mi možemo. Hvala na komplimentu, ali ne bih rekao da smo veći favoriti nego Norveška, Švedska i Slovenija. Naš cilj je da budemo prvi u grupi, da li ćemo uspeti, mislim da hoćemo. Ali videćemo. Sve četiri ekipe imaju jednake šanse da završe na prvom mestu. Moramo da budemo skromni, da radimo i da ćutimo, da ostavimo drugima da nas hvale, a ne da se sami hvalimo. I da ostavimo drugima da nas kritikuju - zaključio je Stojković.

Selektor Norveške Stale Solbaken kaže da nikako nije želeo Srbiju za protivnika u Ligi nacija, ali da duele sa "orlovima" vidi kao priliku za revanš zbog poraza u polufinalu baraža za Evropsko prvenstvo.

Sve u svemu, na našem najvećem stadionu nas očekuje uzbudljiva utakmica. Naša procena je da će obe reprezentacije postići bar po jedan pogodak.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,85)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024