FAVORITI UPRKOS PROBLEMIMA: Izrael bez Natha i Zahavija napada "ribare"

Novosti online

02. 06. 2022. u 09:30

IZABRANICIMA Alona Hazana neće biti lako. Naime, zbog povreda ovaj ciklus propuštaju lideri ove generacije.

ФАВОРИТИ УПРКОС ПРОБЛЕМИМА: Израел без Натха и Захавија напада рибаре

FOTO: N. Paraušić

Fudbalska reprezentacija Izraela dočekaće Island na stadionu "Sami Ofer" u okviru prvog kola grupe "B" Lige nacija. Selekcija sa Bliskog istoka pokušaće da trijumfom započne pomenuto takmičenje. 

Izabranicima Alona Hazana neće biti lako. Naime, zbog povrede ovaj ciklus propušta legendarni kapiten, vezista Partizana Bibras Natho.

U dogovoru sa selektorom i lekarom državnog tima procenjeno je da Natho nije na maksimalnom broju obrtaja, sve kao posledica povrede koju vuče iz završnice srpskog nacionalnog prvenstva.

Pre tri sedmice Natho je sredinom prvog poluvremena završio meč sa Voždovcem, kasnije nije igrao ni protiv niškog Radničkog, dok je u finalu Kupa Srbije sa Crvenom zvezdom proveo na terenu malo više od pola sata.

Kako nije dovoljno spreman, odnosno povreda nije sanirana, Natho neće igrati dva susreta sa Islandom, odnosno Albanijom. Što jeste udarac za ambicije Izraelaca, imajući u vidu činjenicu da je za reprezentaciju odigrao 85 utakmica, ali bi moglo da bude od koristi Partizanu, jer će Bibars potpuno spreman doći sredinom jula u Beograd na početak priprema, čiji će centralni deo biti obavljen u slovenačkom Ptuju.

Što se reprezentacije Izraela tiče, selektor Hazan ima još jednu glavobolju. Za ovaj ciklus ne može da računa ni na golgetera PSV-a Erana Zahavija.

Za Ostrvljane je završena bajka sa fudbalom posle Mundijala u Rusiji. Podsetimo da su "ribari" igrali na Evropskom prvenstvu u Francuskoj i odmah na Svetskom, pa su čak i bili deo "A" divizije u Ligi nacija. Došlo je do smene generacija, otišli su oni stariji, a mladi još nisu stasali, pa je Island završio tek na petom mestu u svojoj grupi za odlazak u Katar. Ispred njih su bili Nemci, Makedonci, Rumuni, pa čak i Jermeni, a samo su iza sebe ostavili Lihtenštajn.

Island je poslednju pobedu zabeležio baš protiv Lihtenštajna još u oktobru prošle godine, a od tada su nanizali šest utakmica bez pobede, da bi u poslednjoj prijateljskoj utakmici doživeli ubedljiv poraz u Španiji od 5:0.

NAŠ TIP: 1X&2+ (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu