SARAJEVO ŽELI OSVETU: Veležu na megdan stižu ranjeni "bordo-bijeli"

V.D.

27. 05. 2022. u 10:51

Poslednje 33. kolo Premijer lige donosi nam reprizu finala Kupa.

САРАЈЕВО ЖЕЛИ ОСВЕТУ: Вележу на мегдан стижу рањени бордо-бијели

EPA-EFE/FEHIM DEMIR

Fudbaleri Veleža osvojili su Kup Bosne i Hercegovine pre samo osam dana pobedom nad Sarajevom sa rezultatom 4:3 nakon jedanaesteraca, pošto je regularni deo utakmice završen bez golova. Osim osvojenog trofeja, "rođeni" su izborili plasman na evroscenu, što je bio jedan od ciljeva pre početka sezone.

Danas od 20 časova Sarajevo ima priliku za osvetu! "Bordo-bijeli" stižu u Mostar u okviru 33. kola tamošnje Premijer lige.

Podsetimo, finale Kupa BiH za sezonu 2021/2022. odigrano je na "Bilinom Polju" u Zenici, a navijači su napravili pravi spektakl pošto je bilo prisutno oko 10.000 gledalaca.

U penal-lutriji bolje se snašla ekipa Veleža koja je sa rezultatom 4:3 savladala Sarajevo i osvojila trofej. Golman Slaviša Bogdanović je odbranio dva penala, Mirku Oremušu i Dalu Varešanoviću, a odlučujući gol postigao je Brazilac Brandao.

Za Velež je to prvi trofej nakon dugih 36 godina čekanja, pošto su "rođeni" 1986. godine osvojili Kup Jugoslavije.

Pobednik Kupa BiH bogatiji je za 30.000 KM (oko 15.000 evra), dok je finalista Sarajevo inkasirao 20.000 KM (oko 10.000 evra).

Ono najvažnije, Velež se plasirao na evroscenu sa ekipama Zrinjskog, Tuzla sitija i Borca koje su to osigurale kroz Premijer ligu BiH, dok je Sarajevo ostalo bez međunarodnih utakmica ove sezone.

Što se samog plasmana u prvenstvu tiče, Velež se nalazi na šestoj poziciji sa 41 osvojenim bodom. Bila bi ovo sezona za zaborav, ali dugo čekani trofej promenio je već viđenu sliku u očima navijača. 

Sarajevo je na četvrtom mestu, trećeplasirani Borac odavno je napravio razliku koja nije bila dostiža. Sve karte su bačene na finale Kupa, međutim, velikan je razočarao i ostao praznih ruku.

Klub iz prestonice silno će biti motivisan, iako meč nema rezultatski značaj. 

NAŠ TIP: X2 (kvota 1,59)

TIP ZA HRABRIJE: 2 (kvota 3,7)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)