FINALE KUPA HRVATSKE: Da li Hajduk konačno osvaja trofej?

V.D.

26. 05. 2022. u 09:25

"Bili" su u prilici da osvoje prvi pehar posle devet godina čekanja.

ФИНАЛЕ КУПА ХРВАТСКЕ: Да ли Хајдук коначно осваја трофеј?

FOTO: EPA

Ako u prvenstvu Hrvatske svi zaziru od Dinama, i obično se uzalud ponadaju da će da završe ispred njega, u Kupu je priča drugačija. "Modri" su ranije eliminisani, Hajduk je stigao do finala i u prilici je da osvoji prvi pehar posle devet godina čekanja. Iako se utakmica igra na "Poljudu", domaćin će službeno biti Rijeka.

Fudbaleri Hajduka plasirali su se u finale Kupa Hrvatske pobedom nad Goricom kod kuće sa 2:1. 

Splićani su do slavlja stigli zahvaljujući dvostrukom strelcu Dariju Melnjaku. Hrvatski defanzivac je mrežu tresao u 39. i 64. minutu, a počasni gol za goste dao je Entoni Kalik iz penala u dubokoj nadoknadi.

Sa druge strane, Rijeka je golom ruskog defanzivca Mihaila Merkulova eliminisala Osijek i tako ušla u finale – 3:2 (2:2, 1:1).

Foto: Zoran Jovanović Mačak

Atipičan meč odigrao je Osijek na "Rujevici", koja je godinama unazad dom fudbalera Rijeke umesto legendarne "Kantride". Poznat je Nenad Bjelica po tome što zaključa protivnike, zaigra na nulu i jednim golom reši derbi. Na "Kvarneru" to nije bio slučaj, priredili su Rijeka i Osijek goleadu, a domaćin je u finale prošao pogotkom Mihaila Merkulova. Katapultirao je ruski defanzivac Riječane u bitku za trofej.

Goran Tomić je ovoga puta nadmudrio Nenada Bjelicu. Na prethodna četiri meča Rijeka nije postigla ni gol protiv Osijeka, a poslednji put trijumfovala je upravo u Kupu Hrvatske. Izbacila je Osijek u četvrtfinalu minule sezone. Isto je učinila i godinu dana ranije. U ligi ne zna kako da izađe na kraj sa Slavoncima, ali je kup carstvo Tomićeve čete. Makar kada joj na megdan izađe Osijek.

Ponovo je Josip Drmić pogodio – večeras za vođstvo od 2:1 – i nastavio je golgetersku seriju. I na trećem uzastopnom meču je zatresao mrežu. Vratio se u prepoznatljivu formu na Poljudu, za Hajduk će se oštriti i u finalu kupa.

NAŠ TIP: X2&0-3 (kvota 1.85)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)