EPIDEMIJA I VAKCINACIJA U JAGODINI: Tri osobe preminule od kovida za protekla 24 sata

Z. Rašić

28. 04. 2021. u 20:54

BITKU sa kovidom u Opštoj bolnici Jagodina u poslednja 24 sata izgubile su tri osobe.

ЕПИДЕМИЈА И ВАКЦИНАЦИЈА У ЈАГОДИНИ: Три особе преминуле од ковида за протекла 24 сата

FOTO: Z. Rašić

Na bolničkom lečenju na kovid-odeljenjima nalazi se 55 pacijenata, od njih su dva na respiratoru.

Od 122 nalaza sa testova, samo sedam je bilo pozitivno na virus korona.

Kad je o imunizaciji reč, u jagodinskoj opštini protiv kovida do sada je vakcinisano preko 16.000 građana, od kojih je oko 13.000 primilo obe doze cepiva. Juče je 850 ljudi primilo drugu dozu vakcine „sinofarm“ po pozivu, a moguća je i vakcinacija bez poziva jednom od dve dostupne vakcine, „sputnjik“ ili „sinofarm“. Imunizacija građana se obavlja na dve lokacije, u hali sportova i u Domu zdravlja. Ovaj najvažniji posao, sem u gradu, juče se obavljao i u tri sela te opštine. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)