ŠEST TRAKA DO PRESTONICE: U gradu na Begeju javni uvid plana nacrta novog auto-puta Beograd - Zrenjanin - Novi Sad

B. Grujić

28. 04. 2021. u 07:26

GRAĐANI Zrenjanina, ali i Beograda, Novog Sada, Pančeva, kao i meštani Opova, Kovačice, Titela i Žablja, od 26. aprila do 25. maja, imaće javni uvid u Nacrt prostornog plana posebne namene koridora auto-puta Beograd - Zrenjanin - Novi Sad.

ШЕСТ ТРАКА ДО ПРЕСТОНИЦЕ: У граду на Бегеју јавни увид плана нацрта новог ауто-пута Београд - Зрењанин - Нови Сад

Foto Printscreen

Planom je predviđeno da dužina kompletne buduće saobraćajnice bude 113 kilometara, od čega trasa Beograd - Zrenjanin iznosi 58, a Zrenjanin - Novi Sad 45 kilometara.

Kao deo nacrta prostornog plana, objavljena je mapa detaljne trase puta, čiji je početak na beogradskoj obilaznici, u budućoj petlji Ovča, istočno od sadašnjeg ukrštanja Zrenjaninskog puta, a trasa dalje vodi između naselja Jabuka i Glogonj, kod Pančeva, gde je predviđena petlja Sefkerin - Opovo, zatim ulazi na teritoriju opštine Opovo, a potom i Kovačice, gde će u neposrednoj blizini tog naselja biti izgrađena još jedna petlja.

Foto Printscreen

- Još ne možemo ni da budemo svesni značaja i ogromnih benefita auto-puta, koji je u stvari prvi u ovom delu Vojvodine, sa četiri nova mosta, nadvožnjakom i 13 petlji - kaže Simo Salapura, gradonačelnik Zrenjanina.

- Bezbedniji, brži i znatno sigurniji prevoz robe, ali i sugruđana koji su zaposleni u Beogradu i Novom Sadu, kao i brojnih turista, poslovnih ljudi, koji svraćaju u Zrenjanin.

NA TISI

JUŽNO od Aradca put vodi ka novom mostu koji će se graditi na Tisi, prelazi na teritoriju opštine Žabalj i dolazi do trase aktuelnog državnog puta prvog - b reda Zrenjanin - Novi Sad, otprilike na polovini rastojanja između sadašnjeg mosta na Tisi i kružne raskrsnice kod Žablja. Odatle auto-put nastavlja postojećom trasom puta, uz predviđene petlje kod Žablja i Kaća.

Neša S. Zrenjaninac, kaže da će se od grada na Begeju do Beograda, novim koridorom stizati za 30-ak minuta.

Simo Salapura, Foto grad Zrenjanin

U blizini Idvora auto-put prelazi Tamiš i ulazi na teritoriju grada Zrenjanina. Na polovini sadašnjeg lokalnog puta između Ečke i Orlovata predviđeno je ukrštanje u petlji Orlovat, a potom i u petlji Ečka, u zoni sadašnje raskrsnice puteva za Ečku, Stajićevo, Lukićevo i Orlovat.

U gradsku zonu Zrenjanina put ulazi kroz pojas između naselja Ečka i zone aerodroma, a potom obodom industrijske zone "Jugoistok" prelazi sadašnji državni put prvog b reda Zrenjanin - Beograd i jugozapadno od naselja Mužlja, kroz Mužljanski rit, vodi ka Aradcu. Pristup petlji "Zrenjanin - zapad", drugom izlazu iz grada na auto-put, biće omogućen novom saobraćajnicom koja će se odvajati od sadašnje prve aradačke raskrsnice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a