ZA DVA DANA ČETIRI SMRTNA ISHODA: U kovid bolnici u Leskovcu od posledica opakog virusa leči se 148 ljudi

I.M.

26. 04. 2021. u 17:04

U KOVID bolnici u Leskovcu, u poslednja 24 časa, preminula je jedna osoba, stara 68 godina, iz Leskovca. Od posledica opakog virusa trenutno se leči 148 ljudi, a u pomenutom periodu lekari su imali šest prijema i osam otpusta.

ЗА ДВА ДАНА ЧЕТИРИ СМРТНА ИСХОДА: У ковид болници у Лесковцу од последица опаког вируса лечи се 148 људи

Foto: I.M.

Na respiratorima su četiri pacijenta od kojih je jedan intubiran, a troje se nalaze na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji. Terapiju kiseonikom prima 117 osoba, dok je u kruševački Kovid centar upućen jedan pacijent.

Od ukupnog broja hospitalizovanih 117 je pozitivno, negativno je 20, rezultate čeka 10, a testiranje jedan pacijent. Na bolničkom lečenju je 90 osoba iz Leskovca, 26 iz Vlasotinca, 20 iz Lebana, sedam iz Medveđe, tri iz Bojnika i dve iz Crne Trave.

Bolnica je i u nedelju primila tri pacijenta manje u odnosu na 12 osoba koje je otpustila na kućno lečenje, ali su uprkos naporima lekara zabeležena tri smrtna ishoda. Preminuo je šezdesetsedmogodišnji Leskovčanin, potom pacijent iz Lebana, star 89 godina kao i dve godine mlađi muškarac iz leskovačkog sela Priboj. U subotu smrtnih ishoda nije bilo.

Prema najnovijim podacima leskovačkog Zavoda za javno zdravlje u Jablaničkom okrugu koronom su zaražene još 44 od 174 testirane osobe. U Leskovcu je pozitivan nalaz dobilo 20 od 128 uzorkovanih osoba. U Vlasotincu je registrovano 13, u Lebanu šest, u Bojniku tri, a u Medveđi još dva novoobolela.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a