VAKCINACIJA U ZRENJANINU: Sinofarm stigao do najudaljenijih sela na teritoriji opštine

B. G.

23. 04. 2021. u 11:06

VAKCINACIJA građana u naseljenim mestima na teritoriji Zrenjanina, započeta je u najudaljenijem mestu, u selu Knićanin, a nastaviće se u subotu, 24. aprila, u selu Farkaždin.

ВАКЦИНАЦИЈА У ЗРЕЊАНИНУ: Синофарм стигао до најудаљенијих села на територији општине

FOTO: B.G.

U zdravstvenoj stanici zrenjaninskog Doma zdravlja "Dr Boško Vrebalov" u Knićaninu,  vakcinu proizvođača "Sinofarm" primilo je 50 meštana, a uz njih je bio gradonačelnik Simo Salapura, koji se uspešno oporavio od korona virusa i vratio svakodnevnim obavezama i na licu mesta, u seoskoj amblanti se uverio da početak masovne imunizacije građana u naseljenim mestima protiče bez problema i da su se odazvali meštani koji nisu bili u mogućnosti da prime vakcinu van Knićanina. 

- Deo meštana već je vakcinisan u Zrenjaninu ili Titelu, a oni koji su sada bili u prilici da dobiju vakcinu, izrazili su zadovoljstvo što im je to omogućeno u njihovom selu - istakao je gradonačelnik Salapura, uz napomenu da mu je drago što u selu Knićanin, koje je najudaljenije od Zrenjanina, sve protiče u najboljem redu i odziv meštana je na zavidnom nivou, obzira da su poljoprivredni radovi u punom jeku.
Prema najnovijim podacima Doma zdravlja "Dr Boško Vrebalov", u Zrenjaninu, do sada je dato 42.600 doza vakcina  i to 27.800 primo doza i 14.800 revakcinisanih. Najviše je dato vakcina proizvođača "Sinofarm", ukupno 27 hiljada, dok je vakcinu "Fajzer" primilo 8.700 lica, a tokom poslednja tri dana, bez prethodne prijave, u Zrenjaninu je vakcinisano 456 građana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!