OD KORONE PREMINULE JOŠ DVE OSOBE: U kovid bolnicu primljena 22 pacijenta

I.M.

21. 04. 2021. u 15:34

POSLEDICE zaražavanja virusom korona bile su jače od dve pacijentkinje kovid bolnice u Leskovcu.

ОД КОРОНЕ ПРЕМИНУЛЕ ЈОШ ДВЕ ОСОБЕ: У ковид болницу примљена 22 пацијента

Foto: I. M.

U poslednja 24 časa preminula je šezdesetdevetogodišnja pacijetkinja iz Leskovca kao i pacijentkinja iz sela Oraovica, kod Grdelice, stara 86 godina.

Crvena zona u Leskovcu, u pomenutom periodu, imala je 22 prijema, a 13 otpusta, pa su trenutno na bolničkom lečenju 174 osobe. Na respiratorima je šest pacijenata od kojih su tri intubirane, a tri su na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji. Terapiju kiseonikom prima 119 ljudi.

Od ukupnog broja hospitalizovanih 140 je pozitivno na opaki virus, 18 osoba je negativno, 14 čeka rezultate, a dve testiranje. Na lečenju je 113 pacijenata iz Leskovca, 31 iz Vlasotinca, 18 iz Lebana, pet iz Bojnika, četiri iz Medveđe, dve iz Crne Trave i jedna iz Obrenovca.

Prema podacima leskovačke Opšte bolnice vakcinisano je samo 19, a revakcinisano šest građana. U četvrtak bi u grad na Veternici trebalo da stignu nove količine „Fajzerove“ vakcine koju će građani moći da prime i bez prethodne on-lajn prijave, a obezbeđene su i doze ovog cepiva namenjenog revakcinaciji. Takođe se očekuju i vakcine ruskog proizvođača „Sputnjik V“. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)