IZVEŠTAJ "REPORTERA BEZ GRANICA": Novinari zabrinuti zbog sve manje slobode medija na Kosovu i Metohiji

D.Z.

20. 04. 2021. u 19:54

UDRUŽENjE novinara tzv. Kosova izrazilo je zabrinutost zbog izveštaja organizacije "Reporteri bez granica" o stanju slobode medija na tzv. Kosovu za 2021. godinu, koji pokazuje da je tzv. Kosovo palo za osam mesta i sada se nalazi na 78. mestu u svetu, po slobodi štampe.

ИЗВЕШТАЈ РЕПОРТЕРА БЕЗ ГРАНИЦА: Новинари забринути због све мање слободе медија на Косову и Метохији

Foto: J. Matijević

Udruženje novinara tzv. Kosova u saopštenju koje su preneli prištisnki elekrtonski mediji, ističe da pad za osam mesta pokazuje nezadovoljavajuće stanje slobode medija na Kosovu i Metohiji.

- Izveštaj naglašava kontinuiranu nestabilnost medija, koji su kao i gotovo sve ostalo na Kosovu i Metohiji, podeljeni po etničkim granicama. Primećuje se da je pristup informacijama često ograničen na jednu etničku ili političku skupinu, a većina medija izveštava uglavnom o pitanjima koja se odnose na njihovu nacionalnost- navodi se u saopštenju koje su preneli mediji na Kosovu i Metohiji i dodaje da se u izveštaju izražava zabrinutost zbog fizičkih i verbalnih napada na novinare, sajber napada na internet medije i nedostatak transparentnosti u pogledu vlasništva nad medijima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024