PLAKATI PODRŠKE NA PIJACAMA: Novosadsko JKP "Tržnica" se pridružilo borbi protiv rodno zasnovanog nasilja

Lj.P.

16. 04. 2021. u 12:21

NOVOSADSKO JKP “Tržnica“ pridružilo se akciji lepljenja plakata sa SOS kontaktima podrške žrtvama rodno zasnovanog nasilja koja se, u okviru kampanje "Nasilje je uvek izolacija", održava prethodnih meseci u Novom Sadu.

ПЛАКАТИ ПОДРШКЕ НА ПИЈАЦАМА: Новосадско ЈКП Тржница се придружило борби против родно заснованог насиља

Foto: Trznica

 - Kao društveno odgovorno preduzeće, odlučili smo da se priključimo ovoj kampanji i na svim novosadskim pijacama istaknemo plakate na kojima se nalaze brojevi telefona na koje mogu da se jave žrtve rodno zasnovanog nasilja - izjavio je Uroš Lončar, v.d. direktora “Tržnice”.

 - Bilo kakav oblik nasilja je nedopustiv, a zadatak svih nas je da žrtvama pomognemo da se zaštite i odbrane. S obzirom na to koliko su naše pijace frekventne, smatrali smo da su pravo mesto na kojima bi trebalo istaći ovakve informacije. Naše preduzeće uvek će podržavati akcije ovog tipa i učestvovati u njima!

Tokom ove sedmice, plakati su postavljeni na sve novosadske pijace. Na Detelinarskoj pijaci, skupa sa v.d. direktora “Tržnice“ plakate je simbolično zalepila i Aleksandra Grujić, koordinatorka za omladinski rad Organizacije "Irida".

Kampanju “Nasilje je uvek izolacija” u Novom Sadu realizuju Organizacija “Irida”, SOS ženski centar i Iz kruga… Vojvodina, a cilj kampanje je da se plakatima na kojima se nalaze brojevi telefona podrške žrtvama stigne do svih kojima su najpotrebniji, naročito za vreme epidemiološke situacije kada se beleži rast nasilja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

EKSPLOZIJA I POŽAR U KNJIGOVODSTVENOJ AGENCIJI U ČAČKU: Oštećen i kozmetički salon, poznato da li ima povređenih