DEPONIJA BLOKIRANA, SMEĆA SVE VIŠE: Žitelji sela na obroncima Zlatara već nedelju dana sprečavaju odlaganje otpada na prepunjenoj lokaciji

N. Kočović

08. 04. 2021. u 06:21

MEŠTANI sela na obroncima Zlatara već nedelju dana drže u blokadi divlju deponiju Goveđak, sprečavajući odlaganje otpada iz Sjenice koje je počelo da se gomila oko kontejnera i na ulicama te pešterske varoši.

ДЕПОНИЈА БЛОКИРАНА, СМЕЋА СВЕ ВИШЕ: Житељи села на обронцима Златара већ недељу дана спречавају одлагање отпада на препуњеној локацији

Foto N. Kočović

Osim par propalih pregovora sa predstavnicima lokalne samouprave prošle nedelje, kontakata, a ni rešenja problema, nema. U Javnom komunalnom preduzeću "Vrelo" kažu da su primorani da potraže pomoć pravosudnih organa.

- Protiv osoba koje blokiraju prilaz deponiji smo podneli krivične prijave i očekujem da nadležni organi postupe po njima. Nadam se da će nakon toga deponija biti odblokirana, a samim tim i rešen problem nagomilavanja smeća u Sjenici - priča direktor Nermin Ljajić.

Foto N. Kočović

On se nada da će deponija biti odblokirana narednih dana i da zbog toga ne razmišljaju o odvoženju smeća na deponije susednih gradova, ali da su razmišljali o otvaranju nove deponije na teritoriji Sjenice.

- Međutim, za tako nešto je potrebno mnogo vremena, odobrenja i dozvola - dodaje Ljajić.

Meštani koji blokiraju deponiju kažu da ih krivične prijave neće uplašiti i da će istrajati u svojim zahtevima za hitnom sanacijom i zatvaranjem deponije.

- Neće nas uplašiti niti pokolebati, nećemo odustati ni po koju cenu. Naši zahtevi su jasni i oni ih dobro znaju. Poručujemo im još jednom, ovde neće istovariti više nijedan kamion smeća - kaže Nebojša Vasojević.

Foto N. Kočović

On ističe da je Ministarstvo za zaštitu životne sredine još pre desetak godina donelo rešenje kojim se zabranjuje odlaganja otpada na toj lokaciji, ali da se svih tih godina nadležni u JKP "Vrelo" postupali suprotno.

- Zato smo mi njima podneli krivične prijave zbog zagađenja životne sredine i nepreduzimanja mera za zaštitu životne sredine. Oni su ti koji su odlaganjem smeća na divlju, nesanitarnu deponiju u srcu čistog Zlatara i u blizini Uvca direktno kršili zakon i zato treba da odgovaraju - dodaje Vasojević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!