EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA U JABLANIČKOM OKRUGU: Još 117 potvrđenih slučajeva virusa korona

I.M.

06. 04. 2021. u 12:11

U POSLEDNjA 24 časa u leskovački Zavod za javno zdravlje stiglo je 426 rezultata testa na infekciju virusom korona, a pozitivan nalaz je dobilo 117 pacijenata sa područja Jablaničkog okruga.

ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У ЈАБЛАНИЧКОМ ОКРУГУ: Још 117 потврђених случајева вируса корона

Foto: I. Mitić

Od ovog broja u Leskovcu je uzorkovano 256, a pozitivno je 65 osoba. Vlasotince ima 18, Lebane 15, Bojnik 12, a Medveđa sedam novoobolelih.

Među zaraženima su 54 zaposlene i 29 nezaposlenih osoba, 25 penzionera, pet učenika, tri deteta i jedan student. Trenutno se čeka na još 30 rezultata pacijenata koji su, prethodnih dana, uzorkovani u zdravstvenim ustanovama okruga.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

EVAKUACIJA NIŠKOG NASELJA ZBOG TOMAHAVKA NA GRADILIŠTU: Oglasio se i štab za vanredne situacije