NA SEVERU KiM I DALJE VELIKI BROJ OBOLELIH: Na bolničkom lečenju 100 pacijenata

D.Z.

05. 04. 2021. u 20:54

TRENUTNA epidemiološka situacija u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji prema rečima dr Zlatana Eleka direktor kliničko bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici je zbog broja obolelih koji je i dalje visok.

НА СЕВЕРУ КиМ И ДАЉЕ ВЕЛИКИ БРОЈ ОБОЛЕЛИХ:  На болничком лечењу 100 пацијената

KBC Kosovska Mitrovica

Po rečima dr Eleka na bolničkom lečenju nalazi se 100 pacijenata, 52 su na kiseoničkoj potpori a 4 pacijenta su na respiratoru.

- Na severu Kosova i Metohije, veliki je broj pacijenata sa teškom kliničkom slikom.Većinom se radi o starijim pacijentima, mada u poslednje vreme ima i mladih koji se ne jave na vreme lekaru, već se javljaju u 7-8 danu kada se bolest iskomplikuje i kada je potrebno hospitalno lečenje- kaže direktor Elek apelujući na građane da poštuju preporučene epidemiološke mere i da iskoriste privilegiju koju pruža država Srbija,da se vakvicnišu , jer kako naglašava, samo se tako može pobediti korona virus.

On istovremeno ističe da je sve više građana sa severa KiM zainteresovano za vakcinaciju.

- Protekle nedelje vladalo je veliko interesovanje za Sputnjik vakcinom koju je primilo i naših 150 zdravstvenih radnika.-ističe dr Elek i naglašava izuzetno dobru organizaciju do punkta za vakcinaciju u Raški, zahvaljujući Kancelariji za Kosovo i Metohiju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!