"OBOLELI IMAJU TEŠKE KLINIČKE SLIKE" - Doktorka Marina Deljanin Ilić: Više od 100 kovid pacijenta na lečenju u stacionaru u Niškoj Banji

J. Ć.

31. 03. 2021. u 13:24

VIŠE od 100 kovid pacijenta trenutno je na lečenju u stacionaru „Radon“ u Niškoj Banji koji je od nedavno ponovo u kovid-sistemu, a prema rečima direktorke te ustanove prof. dr Marine Deljanin Ilić, njihove kliničke sllike su umereno do srednje teške.

ОБОЛЕЛИ ИМАЈУ ТЕШКЕ КЛИНИЧКЕ СЛИКЕ - Докторка Марина Дељанин Илић: Више од 100 ковид пацијента на лечењу у стационару у Нишкој Бањи

Foto: D. Alihodžić

- Ima nekoliko pacijenata sa lakšom, ali je uglavnom teška klinička slika. Pedeset odsto pacijenata je na kiseoničkoj potpori, njihovo stanje se stalno prati. Što se tiče starosne strukture, sada su tu i osobe mlađe životne dobi u odnosu na prethodni period, pa ima pacijenata od 45 godina pa sve do 70 – ističe ona i dodaje da među pozitivnim pacijentima ima i onih koji su primili neku od vakcina, ali da je njihova klinična slika znatno lakša.

Prema najnovijim podacima, u Nišu su u toku jučerašnjeg dana zabeležene 302 novozaražene osobe za 24 sata. U kovid-delu univerzitetskog Kliničkog centra u Nišu trenutno je hospitalizovano 336 pacijenata, desetoro je na respiratorima u teškom stanju, a još osam pacijenata je preminulo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!