MLADI POSLANICI U POSETI LOZNICI: Razgovaralo se i o kompaniji Rio Tinto, gorućoj temi u tom kraju

22. 03. 2021. u 14:19

MLADI narodni poslanici, Ivana Popović i Janko Langura, u Narodnoj skupštini Srbije, koji su se, upravo, vratili iz poseta lokalnim zajednicama na Kosovu i Metohiji, bili su gosti i Loznice, gde su želeli da se, neposredno, oslušnu glas naroda, čuju za potrebe ovdašnjih ljudi, ali i da se informišu o onome što je jako važno za ovaj kraj.

МЛАДИ ПОСЛАНИЦИ У ПОСЕТИ ЛОЗНИЦИ: Разговарало се и о компанији Рио Тинто, горућој теми у том крају

Foto: Loznica info

To čine, kako kaže narodna poslanica Ivana Popović, inače Krupanjka, „jer mi smo, u doslovnom smislu, narodni poslanici u NS RS i hoćemo da znamo šta žele i šta očekuju naši ljudi“. Popovićeva je najavila nastavak poseta drugim lokalnim zajednicama širom Srbije, zahvljajujući se domaćinu, lozničkom gradonačelniku Vidoju Petrović, ne samo na gostoprimstvu, već na svemu što je učinio da ova njihova, poslanička misija, bude baš onako kako žele.

-U Loznici smo razgovarali o gorućim temama kao što je „Rio tinto“ - kaže Ivana Popović. - Razgovarali smo i o divnim stvarima kao što je projekat „Loznica u budućnosti“, gde smo i upoznali te divne i mlade ljude.Jako mi je drago da se ti mozgovi i te ideje, koje se kod mladih ljudi obrazuju i gaje, sada spajaju sa iskustvom i da ćemo, iz toga, iznedriti velika dela-.

Po rečima poslanika Langura jedan od glavnim razloga što su u Vukovom kraju je projekat „Loznica u budućnosti“, što je, po njegovim rečima, „svetao primer kada neko sa iskustvom ima viziju da pomogne mladim ljudima.To je ono što bi mnogi gradovi i opštine trebalo da slede. Drago nam je što se u Loznici prati program i energija Aleksandra Vučića i da se mladim ljudima više ne daju trećerazredne funkcije, već dobijaju šansu da se dokažu, da pomognu svome gradu i svojoj zemlji.To je ono što će i te kako doprineti razvoju Loznice i poboljšanju uslova života svih građana.

Gradonačelnik Loznice, Vidoje Petrović, preneo je gostima da Loznica od predsednika Aleksandra Vučića i Vlade Srbije od početka ima snažnu podršku u svim sferama, kada je u pitanju energetska infrastruktura, dovođenje stranih investitora, izgradnja sportskih objekta, novog stadiona, obdaništa, inovacionog centra za mlade. Ogromna sredstva država je izdvojila za rekonstrukciju i kompletno opremanje Opšte bolnice a reč je o ulaganju koje je nezabeleženo u istoriji ovog grada - rekao je Petrović.

Ohrabrujuće je da se u Loznici i Srbiji beleži rast privredne aktivnosti čime se stiču uslovi da se, odgovornim odnosom prema budžetskim sredstvima, ulaže u znanje, ulaže u mlade i da se još više radi na izradi planskih dokumenata i projekata jer je projektna spremnost lokalnih samouprava nešto na čemu insistira i Vlada Srbije i predsednik države.

Gradonačelnik Loznice je dodao da će Vladina kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima ogromnim sredstvima podržati lokalne samouprave u pogledu osavremenjavanja putne infrastrukture, izgradnje i rekonstrukcije vodovodne mreže i komunalne infrastrukture.

Jedna od tema bila je i jače povezivanje Loznice, koja ima status grada, sa susednim opštinama Mali Zvornik, Krupanj i Ljubovija, u cilju bolje saradnje i pružanja kvalitetnijih usluga građanima.   

Razgovarano je i o projektu Jadar koji realizuje multinacionalna kompanija Rio Tinto, a imajući u vidu polemike vezane za uticaj projekta na životnu sredinu, gradonačelnik Loznice je poručio da stanovnici ovog kraja mogu da budu potpuno spokojni jer su i našoj lokalnoj samoupravi i državi Srbiji - građani na prvom mestu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna