"ZVONA" KAO DA SU PALA SA MARSA: Kraljevčani nezadovoljni namenskim kontejnerima za staklo (FOTO)

G. Ć.

19. 03. 2021. u 16:17

NA UKUPNO deset lokacija u Kraljevu radnici JKP „Čistoća“ ovih dana postavili su namenske kontejnere za odlaganje isključivo staklenog ambalažnog otpada, takozvana „zvona“ za staklo.

ЗВОНА КАО ДА СУ ПАЛА СА МАРСА: Краљевчани незадовољни наменским контејнерима за стакло (ФОТО)

Foto: G. Š.

Ove kontejnere, zapremine tri kubna metra, kraljevačka „Čistoća“ dobila je na korišćenje od firme „Eko star pak“ sa ciljem da se smanji količina staklenog otpada koji se odvozi na deponiju.

- Kontejneri će se prazniti prema potrebi, a otpad će se našim kamionima odvoziti u "Papir servis“ odakle će se dalje distribuirati. U zavisnosti od realizacije projekta, ove kontejnere postavićemo i u prigradskim i seoskim područjima kaže Vladimir Baralić, rukovodilac Radne jednice „Komunalna higijena“ kraljevačke „Čistoće“.

Foto: G. Š.

Ne umanjujući ekološki značaj novih namenskih kontejnera, Kraljevčani uglavnom nezadovoljnio komentarišu njihov izgled, a još više lokacije na kojima su postavljeni.

- Stavili su ih na trotoare kao da su pali sa Marsa! Neka neko od nadležnih kaže ko će da dođe do kontejnera u prometnoj Hajduk Veljkovoj ulici, na ivicu trotoara i kolovoza, samo da bi bacio teglu ili staklenu flašu. Osim što smetaju pešacima, sumnjam da će imati neku svrhu i korist – samo su neki od komentara Kraljevčana na društvenim mrežama.

- Mesto im je kod ostalih kontejnera za komunalni otpad i tu nema diskusije – jasno i glasno poruluju Kraljevčani. – Ako su hteli da ovim rugobama estetski osakate centar grada, uspeli su u tome!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)