PONOSNI NA ČLANSTVO U RECEVIN-U: Na ulazu u Vršac postavljena tabla, koja ukazuje da se ulazi u grad vina

J. J. BALjAK

19. 03. 2021. u 14:44

PRVA tabla sa amblemom Asocijacije vinskih gradova Evrope RECEVIN, postavljena je na prilazu Vršcu iz pravca Beograda i to će svim gostima biti jasan putokaz da dolaze u grad vina.

ПОНОСНИ НА ЧЛАНСТВО У РЕЦЕВИН-У: На улазу у Вршац постављена табла, која указује да се улази у град вина

Foto: Grad Vršac

Vršac je, inače, jedini grad u Srbiji, koji je u saradnji sa Banatskim vinskim redom "Sveti Teodor", uspeo da postane član ove Asocijacije mreže evropskih gradova proizvođača vina, u kojoj su još i gradovi iz Nemačke, Austrije, Bugarske, Slovenije, Španije, Francuske, Grčke, Mađarske, Italije i Portugala.

To priznanje lično im je u Vršcu 2015. godine uručila predsednica RECEVIN Karme Ribes, tokom manifestacije „Dani berbe grožđa“.

- Vinogradarstvo i proizvodnja vina su od strateškog značaja za ekonomski i turistički razvoj Vršca, ali i Vojvodine i Srbije. Zato je za nas veoma značajno članstvo u RECEVIN, koji ima podršku nacionalnih vinskih udruženja iz više od 11 zemalja – kažu u Turističkoj organizaciji Vršca.

Ideja je da se ovakve table postave i na prilazima gradu iz pravca Zrenjanina i Bele Crkve, kao i međunarodnom putu iz pravca Rumunije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

U NEDELJU U DOMU ZDRAVLJA: Preventivni pregledi u Despotovcu