USPEH DF-A, DPS GUBI BITKE A PREMIJERU SAMO BRONZA: Sociolog Bojan Panaotović o rezultatima izbora u Nikšiću

J. S.

15. 03. 2021. u 18:41

OSVRNUVŠI se na rezultate izbora u Nikšiću sociolog Bojan Panaotović izjavio je jutros da je politička formacija okupljena oko DF-a ostvarila odličan rezultat na lokalnim izborima u Nikšiću uprkos unakrsnoj baražnoj paljbi koju su trpeli, kako od svojih koalicionih partnera, tako i od bloka okupljenog oko DPS-a.

УСПЕХ ДФ-А, ДПС ГУБИ БИТКЕ А ПРЕМИЈЕРУ САМО БРОНЗА: Социолог Бојан Панаотовић о резултатима избора у Никшићу

Foto: Bojan Panaotović (KCNS)

- Procenti pokazuju da je uloga MCP i profesora Krivokapića na avgustovskim parlamentarnim izborima bila važna, ali da su baza, članstvo i logistika stranaka okupljenih oko DF-a i SNP-a, mnogo važniji i da nose daleko veću političku težinu. Jednostavna matematička računica pokazuje da je profesor Krivokapić sa premijerske pozicije uspeo da odvuče između 8 i 10 odsto glasača u Nikšiću od koalicije okupljene oko DF-a i da zajedno sa Demokratama stigne do pristojnog, ali svakako ne, spektakularnog trećeg mesta i „bronze“ u Nikšiću.- naveo je Panaotović

U anstavku, on je dodao da što se tiče DPS-a, jasni su limiti ove političke partije, a to je 40odsto birača u Crnoj Gori uz koalicioni potencijal koji je gotovo nepostojeći. Jedan od favorita medijskih magnata u Crnoj Gori Daka Davidović na ovim izborima, smatra Panaotović, doživeo je brodolom i teško da će posle fijaska u Nikšiću uspeti da konstituiše politički pokret u celoj Crnoj Gori.

Drugi favorit kreatora javnog mnjenja, URA takođe je ostvario krajnje skroman rezultat.

-Za razliku od Dake, koji je svojim izjavama i postupcima u kampanji dospeo u sferu bizarnog i do rubrike „verovali ili ne“, URA deluje ozbiljno ali će morati jasnije da profiliše svoju ideološku poziciju jer se postojećim pristupom, očigledno ne mogu privući birači ni jednog pola crnogorske političke scene - zaključio je Panaotović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju