SIMO SALAPURA UGOSTIO ŠEVČUKA: Saradnja Grada Zrenjanina i Ruske humanitarne misije u Beogradu

B. G.

10. 03. 2021. u 16:42

GRADONAČELNIK Zrenjanina Simo Salapura i generalni direktor Ruske humanitarne misije u Beogradu Sergej Ševčuk potpisali su u Zrenjaninu Memorandum o saradnji, okvirni akt koji treba da postavi osnove za realizaciju krupnih humanitarnih projekata u Zrenjaninu.

СИМО САЛАПУРА УГОСТИО ШЕВЧУКА: Сарадња Града Зрењанина и Руске хуманитарне мисије у Београду

Foto: Grad Zrenjanin

 Tokom prijema u Gradskoj kući, razgovaralo se i o konkretnim projektima koje bi Ruska humanitarna misija u skorijem vremenskom periodu trebalo da realizuje, a upriličena je i poseta objektima Doma zdravlja "Dr Boško Vrebalov", kao jednog od potencijalnih primalaca donacije Ruske humanitarne misije.

Dr Branimir Nešić, zajedno sa predstavnicima Ruskog centra za nauku i kulturu, Ruskog doma iz Beograda, posetio je Zrenjanin i pre mesec dana, kada su teme sastanka bile upoznavanje sa aktivnostima tih institucija Ruske Federacije u Srbiji, podrška Grada Zrenjanina programima i projektima koje "Ruski dom" realizuje u saradnji sa Zrenjaninskom gimnazijom, kao i podrška učenicima koji žele da visokoškolsko obrazovanje stiču u Rusiji, a sada se saradnja širi i na Rusku humanitarnu misiju. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)