VAKCINISAN SVAKI PETI GRAĐANIN: Dobar odziv za imunizaciju u Jagodini

Z. Gligorijević

05. 03. 2021. u 10:06

ВАКЦИНИСАН СВАКИ ПЕТИ ГРАЂАНИН: Добар одзив за имунизацију у Јагодини

Foto: Skupština grada Jagodina

VIŠE od 11.000 meštana grada na Belici primilo je vakcinu, a oko 6.000 njih je primilo i drugu dozu, tako da je sada vakcinisan svaki peti punoletni stanovnik Jagodine.

 I dalje vlada velika zainteresovanost građana za imunizaciju i ukoliko se nastavi ovakvim tempom, građani su na dobrom putu da steknu kolektivni imunitet.

- Jagodincima su na raspolaganju vakcine Astra Zeneka, Sinofarm, Fajzer i Sputnjik V, a vakcinacija se obavlja na tri punkta - u Domu zdravlja, Opštoj bolnici i Hali sportova „Jassa“.

Građani dobijaju obaveštenje putem sms poruke od strane elektronske uprave, ali i pozivom od strane zaposlenih u Skupštini grada Jagodine. Zahvaljujući dobroj organizaciji i savesnim građanima, imunizacija protiče u najboljem redu, nema gužve, zadržavanja, čekanja i redova – ocenjuje za „Novosti“ Marija Jovanović, pomoćnik gradonačelnika grada Jagodine za informisanje.

Ona dodaje da su za građane koji su slabo pokretni ili nepokretni organizovane medicinske ekipe koje ih obilaze i vakcinišu ih u njihovim domovima.

Za građane Jagodine koji nemaju mogućnost da se prijave putem portala e- uprave, oformljena je služba u Skupštini grada Jagodine koja vrši prijavu umesto njih.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)