NASTAVLJA SE IMUNIZACIJA SRBA SA KiM: Vakcinisani stari i nemoćni iz opštine Kline u kuršumlijskom Domu zdravlja (FOTO)

D.Zečević

02. 03. 2021. u 10:43

U ORGANIZACIJI Privremenog organa opštine Klina danas su u kuršumlijskom Domu zdravlja vakcinu protiv kovida 19 primile starija i nemoćna lica sa područja ove opštine.Naime, za desetak starijih lica koja se otežano kreću do ove zdravstvene ustanove prevoz je obezbedio Privremeni organ opštine a vakcine protiv korona virusa sa područja ove opštine do sada je primilo više od stotinu lica.

НАСТАВЉА СЕ ИМУНИЗАЦИЈА СРБА СА КиМ: Вакцинисани стари и немоћни из општине Клине у куршумлијском Дому здравља (ФОТО)

Foto: D. Zečević

- Uvažili smo apele naših državnih organa, direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petra Petkovića ali i našeg predsednika Aleksandra Vučića o neophodnosti vakcinacije tako da smo za starija lica koja ne mogu da podnesu vožnju autobusom organizovali kombi prevoz-ističu Vesna Pešić i Božidar Šarković iz Privremenog organa ove opštine napominjući da se povratnici u ovoj opštini nalaze u nekoliko sela što im dodatno otežava komunikaciju.

Na vakcinaciju je danas dšla i osamdeset osamdesetosmogodišnja Mileva Perić koja smatra da je vakcinacija korisna. Među onima koji su došli da prime vakcine su Slobodan i Velika Lopaćanin povratnici koji žive sami u selo Klinavac.

Foto: D. Zečević

 

- Od tridesetak domaćinstava koliko ih je do 1999 godine živelo u selu vratili smo se samo mi, jer je u svom domu najbolje.

Međutim, pošto smo u godinama a i nemamo sopstveni prevoz, zahvaljujući Privremenom organu došli smo da se vakcinišemo i odazovemo se apelu naših politčkih predstavnika koji brinu o našem zdravlju-govore Slobodan i Velika koji uprkos godinama žive od poljoprivrede.

Inače, osim povrtanika iz metohijskih sredina u kuršumlijskom Domu zdravlja nastavlja se i imunizacija Srba iz centralnog Kosmeta i drugih delova metohijskih sredina, a do sada ih je prema rečima direktorke Uranije Petrović u ovoj zdravstvenoj ustanovi vakcinisano više od pet hiljada .

Foto: D. Zečević

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna