NOVOZARAŽENIH 94, PREMINULIH TROJE: Sve jači nalet epidemije na teritoriji Kraljeva

G.Ć.

23. 02. 2021. u 16:26

НОВОЗАРАЖЕНИХ 94, ПРЕМИНУЛИХ ТРОЈЕ: Све јачи налет епидемије на територији Краљева

Foto: G. Šljivić

OD ukupno 350 testiranih uzoraka brisa sa teritorije Kraljeva, od kojih 101 PCR i 249 antigen metodom, na kovid-19 pozitivno je 94, čak 12 više nego prethodnog dana, saopštio je Gradski krizni štab prema podacima Zavoda za javno zdravlje.

Da je grad na Ibru pod sve jačim naletom epidemije koronom i da broj novozaraženih svakodnevno raste, potvrđuje i podatak da je za šest minulih dana, od 18. februara, od kovida-19 oboleo čak 451 građanin. A, od izbijanja epidemije sredinom marta prošle godine ukupno je registrovano 12.329 slučajeva infekcije.

U proteklih 24 sata, dodaje se u saopštenju, od posledica korone preminulo je još troje kovid pacijenata sa teritorije Kraljeva, tako da je do sada 200 Kraljevčana izgubilo bitku protiv ovog opakog virusa.

Na hospitalizaciji u kraljevačkoj bolnici trenutno je 53 kovid pacijenata. Na intenzivnoj nezi je zbrinuto osmoro, od kojih je dvoje na respiratoru, a petoro na neinvazivnoj ventilaciji. Kako je saopšteno iz ove ustanove, tokom proteklih 24 sata preminuo je jedan pacijent, devetoro je novoprimljenih, a petoro je otpušteno sa bolničkog lečenja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)