VAKCINACIJA I REVAKCINACIJA SRBA SA KOSMETA: Nastavljena imunizacija u kuršumlijskom Domu zdravlja

D. Z.

10. 02. 2021. u 15:34

UPOREDO sa vakcinacijom Srba sa Kosmeta koja se odvija u kuršumlijskom Domu zdravlja nastavljena je i revakcinavija a prema rečima dr Uranije Petrović direktorke ove zdravstvene ustanove do srede u podne vakcinisano je oko 2500 pacijenata i revakcinacinisano njih oko 500.

ВАКЦИНАЦИЈА И РЕВАКЦИНАЦИЈА СРБА СА КОСМЕТА: Настављена имунизација у куршумлијском Дому здравља

Foto: D. Z.

- U utorak je počela prva revakcinacija tako da smo pojačali rad ekipa.Vakcinacija se obavlja u prostorijama Opšte medicine i svaki tim poseduje po jednog lekara i dva tehničara dok smo radnike uprave angažovali na upisivanju neophodnih podataka- ističe dr Petrović koja napominje da nikakvih problema sa procesom vakcinacije Srba sa Kosmeta u ovoj zdravstvenoj ustanovi nije bilo do sada niti je bilo nekih nepoželjnih reakcija među vakcinisanim osobama.

Inače, vakcinacija kosmetskih Srba obavlja se u zdravstvenim ustanovama u Kuršumliji,Raški i Bujanovcu u koordinaciji sa Kancelarijom za KiM, Ministarstvom zdravlja i kordinatorima zdravstvenih ustanova sa Kosmeta sa čijeg područja građani dolaze na vakcinaciju.

- Vakcinisao sam se pre tri nedelje i sve je proteklo u redu a sada sam došao na revakcinaciju- ističe Slavoljub Kostić iz Preoca nedaleko od Gračanice koji je organizovano autobusima koje za Srbe sa Kosmeta za dolazak na vakcinaciju organizuje Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)