POSTOJAĆE VIŠE VERZIJA VAKCINE: Tim sa Oksforda pravi se hvata u koštac sa novim sojem korona virusa

Tanjug

21. 01. 2021. u 07:45

NAUČNICI oksfordskog univerziteta spremaju se da u najkraćem roku proizvedu nove verzije vakcine koja će moći da se izbori i sa zaraznijim sojevima korona virusa.

ПОСТОЈАЋЕ ВИШЕ ВЕРЗИЈА ВАКЦИНЕ: Тим са Оксфорда прави се хвата у коштац са новим сојем корона вируса

KP.RU

Tim koji stoji iza vakcine sa Oksforda i AstraZeneke sprovodi studije izvodljivosti kako bi prilagodili tehnologiju za proizvodnju novih verzija vakcine.

Portparol univerziteta rekao je da Oksford pažljivo prati uticaj novih sojeva korona virusa otkrivenih u Velikoj Britaniji, Južnoj Africi i Brazilu na imunitet koji pruža njihova vakcina i procenjuje procese potrebne za što brže prilagođavanje vakcina u borbi protiv mutacija kovida-19.

Britanski premijer Boris Džonson je rekao da će nacionalno regulatorno telo za lekove biti spremno da da odobrenje za nove verzije vakcine protiv kovida-19 razvijene da se suprotstave novim varijantama korona virusa koje se mogu pojaviti u budućnosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024