SUSRETI JEDNOM MESEČNO : Održan je prvi sastanak kompanije Rio Sava i meštana Jadra

V.M.

02. 02. 2021. u 17:04

ODRŽAN je prvi sastanak radne grupe – predstavnika mesnih zajednica, kompanije Rio Sava , i lokalnog stanovništva, u Loznici, rečeno je „Novostima“ u toj kompaniji.

СУСРЕТИ ЈЕДНОМ МЕСЕЧНО : Одржан је први састанак компаније Рио Сава и мештана Јадра

Foto: V.M.

Ovo je, kako kažu,” još jedan model koji kompanija planira da primeni u okviru svog transparentnog pristupa relizaciji projekta, a sve u cilju što bolje informisanosti lokalnog stanovništa, ali i boljeg razumevanja od strane kompanije onoga što građane Loznice i okoline brine”.   

- Cilj radne grupe jeste pružanje adekvatnih informacija u vezi sa realizacijom projekta „Jadar”, odnosno cilj je da kompanija na što bolji način odgovori na pitanja zainteresovanih građana - naglašavaju iz Rio Sava. Radna grupa će se sastajati minimum jednom mesečno, uz poštovanje svih epidemioloških mera. 

Učesnici sastanka razgovarali su o temama koje najviše interesuju građane, i to o otkupu zemljišta – šta vlasnici zemljišta i pokretne i nepokretne imovine mogu očekivati od kompanije, šta podrazumeva program podrške za domaćinstva koja se sele; uticaju projekta na životnu sredinu – šta kompanija radi kako bi zaštitila životnu sredinu, uticaj na reke, poljoprivredno zemljište, vazduh; deponiji – način odlaganja i lokacija deponije, ali svim drugim važnim pitanjima i aspektima projekta „Jadar“. 

Na sastanku se takođe razgovaralo i o značaju projekta Jadar za Loznicu i okolinu, ali i za celu Srbiju. 

- Saradnja sa svim zainteresovanim stranama je od ključne važnosti za dalji razvoj projekta. Samo kroz otvoren odnos i međusobnu saradnju ovaj projekat može da se razvija na način koji će doneti dobrobit svima. Upravo zato što verujemo u partnerski odnos sa lokalnom zajednicom, održan je ovaj sastanak“, istakla je Vesna Prodanović, direktorka kompanije Rio Sava Exploration u Srbiji. 

- Do sada smo organizovali mnoštvo sastanaka sa građanima Loznice i okoline, ali ovo je prvi u nizu ovakvog tipa - dodala je Prodanovićeva rekavši da će kompanija i u budućnosti nastaviti transparentno da komunicira i to još intenzivnije i da će predstavnici kompanije nastaviti da budu dostupni da odgovore na sva pitanja koje lokalna zajednica postavlja.  

Podsećamo, kompanija Rio Sava Exploration je od 2019. godine organizovala 19 dana „Otvorenih vrata“ na temu životne sredine, kvaliteta voda, vazduha, uticaja buke, biodiverziteta, prostornog plana, kulturne baštine i pravno-imovinskih odnosa. Do sada je ove događaje posetilo oko 450 građana.  

  Takođe, predstavnici kompanije su još jednom istakli da svi koji žele da dobiju detaljnije informacije o projektu mogu to da urade u Info centrima kompanije u Loznici, i Brezjaku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista