NASTAVLJENA VAKCINACIJA I REVAKCINACIJA: U Paraćinu do 30. januara utrošeno 2.327 doza Sinofarmove i 153 Fajzerove vakcine

Зорана Рашић
Zorana Rašić

01. 02. 2021. u 16:12

REVAKCINACIJA medicinskih radnika u Paraćinu počela je su subotu, 30. januara, dok je masovna imunizacija stanovništva, posle vikend-pauze, nastavljena danas.

НАСТАВЉЕНА ВАКЦИНАЦИЈА И РЕВАКЦИНАЦИЈА: У Параћину до 30. јануара утрошено 2.327 доза Синофармове и 153 Фајзерове вакцине

Foto: Z. Rašić

 Dok se zaposleni u dvema zdravstvenim ustanovama vakcinišu u centralnom Domu zdravlja, za imunizaciju građana dostupan je punkt u ulaznom delu Sportskog centra „7. jul“, gde se odlični uslovi da se ovaj važan posao obavi bez čekanja i gužve.

Foto: Z. Rašić

Medicinski radnici vakcinišu se tri nedelje nakon primljene prve doze Fajzerove vakcine, dok je građanima, još uvek, namenjena Sinofarmova vakcina. Sa 30. januarom utrošeno je 2.327 doza kineskog proizvođača i 153 vakcine „fajzer“. Podsetimo, vakcinacija medicinskog osoblja počela je 9. januara, a stanovništva 20. istog meseca.

Kako kaže direktorka Doma zdravlja dr Snežana Nikodijević, danas je nastavljeno sa vakcinacijom i sa revakcinacijom, a na spisku za redovnu vakcinaciju je 134 građana. Inače, u januaru u kovid-ambulanti Doma zdravlja obavljena su 1.652 pregleda, od njih je 823 antigenski testirano, a kod 247 uzet je uzorak za PCR. To znači da je još uvek veliki broj prvih pregleda, te zato treba da se pridržavamo svih propisanih mera.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna