IZ GRADSKE KASE 38 MILIONA ZA 46 SPORTSKIH EKIPA: Grad Kikinda povećao budžet za finansiranje sportskih klubova

R. Šegrt

27. 01. 2021. u 15:40

ZA finansiranje redovnih programa sportskih udruženja i klubova iz gradskog budžeta Kikinde ove godine biće izdvojeno ukupno 38,1 milion dinara.

ИЗ ГРАДСКЕ КАСЕ 38 МИЛИОНА ЗА 46 СПОРТСКИХ ЕКИПА: Град Кикинда повећао буџет за финансирање спортских клубова

Foto: R. Šegrt

Suma je uvećana u odnosu na prošlu godinu, pa će i više ekipa dobiti dotaciju. Najviše novca dobijaće klubovi koji su najvažniji za grad: superligaš Muški rukometni klub „Grindex“, Ženski rukometni klub „Kikinda“, koji se takmiči u Super B ligi i Omladinski fudbalski klub „Kikinda 1909“ kojem grad želi da pomogne da se izbori za viši rang takmičenja. Ugovore o finansiranju sa gradonačelnikom Nikolom Lukačem predstavnici klubova potpisali su u sredu, u Gradskoj kući.

- Finansiramo klubove kroz četiri konkursa: redovni program, manifestacije i sportska oprema, beneficirane sadržaje i trenere. Samo 15 klubova dobija subvencije po svim osnovama. Ove godine veća je suma za benificirane i umesto ranijih 9,6 miliona sada iznosti 12 miliona. U narednom periodu pokušaćemo da pomognemo klubovima i na druge načine, na primer, plaćanjem prevoza, izgradnjom infrastrukture i nabavkom opreme – navodi Dragan Pecarki, član Gradskog veća za sport i omladinu.

Klub koji poslednjih godina beleži najbolje rezultate jeste Muški rukometni klub „Grindex“. Osim pomoći uspešne kikindske kompanije čije ima nosi, od grada će dobiti dotaciju od 1.680.000 dinara po osnovu konkursa za redovno finansiranje

- Već sedam godina smo u sistemu sufinansiranja i svake godine lokalna samouprava se trudi da nam finansijski pomogne, jer smo u najvišem stepenu takmičenja. Mi smo uvek u problemu s novcem, najviše zbog toga što su naši konkurenti imali veće iznose od svojih gradova. Zato je klub dobrom organizacijom na druge načine ostvarivao pomoć kako bi bili konkurentni i igrali u najvišem rangu. Sada se iskreno nadamo da ćemo uz pomoć grada i ove godine uspeti da ostvarujemo dobre rezultate u - kaže Vladimir Bulatović, direktor MRK „ Grindex“.

PLAĆENI TRENERI

- Ove godine, kao i do sada, na budžetu grada biće deset plaćenih trenera. Za njihove zarade budžet je povećan za 600.000 dinara i iznosi 6,6 miliona dinara. Povećanje je usvojeno radi veće cene rada – objasnio je Pecarski.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba